Адвокатът на близките на Алена Щерк: Този случай можеше да не стига до фатален край

1
Познавам Алена от 25 години, добави още Христо Ботев
Познавам Алена от 25 години, добави още Христо Ботев Видео: NOVA

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Виктор Спига.

Той е мъжът, обвинен за убийството на 47-годишната Алена Щерк. Преди дни той беше екстрадиран в София от Италия, предава NOVA.

От Държавното обвинение вече са внесли в съда искането си за "задържане под стража". Спига е обвинен за убийство, извършено по особено жесток начин. Според разследващите причината за престъплението е ревност.

Знае се, че мъжът е напуснал България в посока Италия в деня, когато Щерк е изчезнала. След убийството стана ясно, че тя е подавала сигнали срещу него в полицията.

„Аз не представлявам само близките на Алена, аз представлявам и нея, тъй като имам щастието да я познавам от 25 години," каза Христо Ботев, адвокат на близките на Алена Щерк. По думите му този случай можеше да не стигне до фатален край.

"Ето двойния аршин, в който едни случки и едни събития се разследват бързо, други, за които има данни, че се е очаквало да се случи нещо, са оставени настрани," допълни Ботев.

Засега Виктор Спига не дава обяснения и не се признава за виновен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари