Адвокат на Йоаким Каламарис: Вчера станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял"

7
Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно, но някак си те не участват в тях
Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно, но някак си те не участват в тях Снимка: БНТ

Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно, но някак си те не участват в тях

Станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял" при изслушването на прокурор Невена Зартова, подала оставка преди дни като ръководител на Софийската районна прокуратура. Това заяви в ефира на "Говори сега" по БНТ Ася Манджукова - адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който твърди, че е бил жертва на схемите на Нотариуса.

"Вчера станахме свидетели на филма "Ни чул, ни видял". Зартова и останалите прокурори обясняваха как има проблеми в прокуратурата, как някакви неща се случват паралелно с процесуалните закони, с правилата на правораздаването, но някак си те не участват в тях", заяви Ася Манджукова - адвокат на Йоаким Каламарис.

Най-известен стана случаят с гръцките инвеститори съсобственици в известен мол и магазин за мебели. Първи за схемата за натиск разказа изпълнителният директор на "Данаос девелопмънт" за България Анастасиос Дикос в интервю за в. "24 часа".

Дикос твърди, че всичко започнало заради проект за жилищно строителство върху един от имотите на дружеството. Проблемът дошъл от две къщи в съседство с имота, на който ще се строи. Едната е на високопоставена служителка на НАП, която подава сигнал в прокуратурата и жалба срещу заповедта на главния архитект на София за одобряването на ПУП за строящия се обект. След съдебни спорове с частни лица и институции, спечелени от дружеството, се появява групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Добре известният вече случай беше разказан в четвъртък пред депутатите в парламента веднага след като бяха разпитани петимата ръководители на районната прокуратура, които подадоха оставки след скандала. В разказите пред депутатите Йоаким Каламарис и адвокат Ася Манджукова разказаха за рекета и за подозренията им, че има сблъсък между две групи за влияние в съдебната система. Разкриха роднинските връзки около Нотариуса и поискаха депутатите сами да стигнат до политиците, които покровителстват схемите.

"Те изказаха възмущение към групировки, които осигуряват чадър, предотвратяване или пък решаване на проблеми, говоря групите около Пепи Еврото и другата около Мартин Божанов. Но някак си тези точно представители, които бяха вчера "ни лук са яли, ни лук мирисали", допълни Манджукова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Име
    А пък 2, понятие няма от времето на "комунуизъма", както и повечето "веротлантици" изявяващи се като списуватели особено през последните 10 - ина години, и най вече през последните 2.
  • 1
    2
    До 1
    Ти за времето на комунягите ли плачеш?За право на екскурзия в соц.страна-един път в годината,в капиталистическа-през 2 години, с куп одобрения,включително и местната ОФ организация.
  • 1
    1
    ДоТукНиДокараСДС-Чумата
    Да не забравяме, че СДС-Шайката създаде тези "много добри" условия за бизнес - на нашите и на чуждите бизнесмени.Създаде и "работещи" институции, които да" турят" ред и законност .Този"бизнесмен" защо не върти бизнеса си в Гърция,ами се е домъкнал в англо-краварската колония да го прави ?Само това искам да питам. Добре са го щавили .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари