Адвокат: Малко вероятно е някой да понесе наказателна отговорност за починалата родилка

0
Ако се докаже, че не е оказана грижа на родилката, наказанието е от 1 до 6 години, поясни Мария Петрова
Ако се докаже, че не е оказана грижа на родилката, наказанието е от 1 до 6 години, поясни Мария Петрова Видео: bTV

Ако се докаже, че не е оказана грижа на родилката, наказанието е от 1 до 6 години, поясни Мария Петрова

"Не въвеждаме нормативно правила, които да контролират, за да не покажем колко недостатъци има здравеопазването", каза в ефира на bTV специалистът по медицинско право адв. Мария Петрова.

По думите ѝ изобщо не е странно родилка на 29 години, която ражда за втори път, да се влоши толкова много за 12 часа.

Раждането винаги е рисково. По-притеснителна е липсата на адекватна грижа и достатъчно персонал. На няколко пъти жената пише, че няма кой да ѝ помогне и че сестрата хърка. От години се говори, че трябва да има стандарт по акушерски грижи“, подчерта Петрова.

Огромният проблем е лошото управление. Високият процент на секциото се дължи на това, че е планово и може да си позволим достатъчно персонал“, посочи тя.

Ако се докаже, че сестра наистина е заспала, докато родилката е имала нужда от помощ, законът предвижда най-малко дисциплинарно наказание. Ако се докаже, че не е оказана грижа на родилката, докато спи, и това е причината за тази трагедия, следва наказателно производство и може да понесе наказание от 1 до 6 години, но това е малко вероятно“, поясни специалистът по медицинско право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    до русчуклия
    Абе я си еби майката.
  • -2
    7
    мда
    Няма неизпълнени задължения, при БТЕ не може да те спаси и Христос.
  • 2
    6
    Една
    Бутафорна, хартиена държава...що да закони имаме, щом за отнет човешки живот поради неизпълнение на задължения, наказанието е дисциплинарно, като най тежкото е уволнение. Абе българи, ние у ред ли сме, че сме допуснали, па и търпим подобни закони. Всички вън, да принудим народните неверници да променят законите в защита на живота!!! Утре може да е твоя близка, приятелка, сестра, съпруга, ставай народе за правото на живот
  • 9
    5
    Русчуклия
    Това е и причината да се вдигнем всички и да линчуваме шибаните алчни доктори! Те са се превърнали в търговски дужества и само докато видят пациента пресмятат за колко пари ще го изнудят. И докато родилката е беряла душа, докторицата-мърша е планирала поредната екзотична почивка в Карибите, с която после да се фука из фейсбука. Време е хората да започнат саморазправа с боклуците, тъй като държава и правосъдие спят дълбок сън.
  • 8
    4
    123
    Значи докторът, който хърка и умишлено не си гледа работата взема от една до шест с малка вероятност това да се докаже, а когато неволно блъснеш няколко без да си пил и го убиеш вземаш 10-15г. и се доказва категорично, че напоследък и като умишлено се мъчат да го прокарват. Сверете малко часовниците на този наказателен кодекс.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари