Адвокат: Личкана е бил провокиран, младата шофьорка му е показала среден пръст

3
Името на Ангел Личканов заради градските легенди, преекспонирани от медиите, е станало синоним на агресия и криминалност, заяви Стоян Донков
Името на Ангел Личканов заради градските легенди, преекспонирани от медиите, е станало синоним на агресия и криминалност, заяви Стоян Донков Снимка: Кадър You Tube

Името на Ангел Личканов заради градските легенди, преекспонирани от медиите, е станало синоним на агресия и криминалност, заяви Стоян Донков

Пловдивският районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за 56-годишният Ангел Личканов. Спрямо него са повдигнати три обвинения. Обвиняемият не се признава за виновен, а адвокатът му Стоян Донков заяви, че ще обжалва определението на съда, предава "Фокус".

"Няма умисъл при причиняването на телесните повреди, не са доказани хулиганските действия, всичко е под въпрос. По обвинението имаме двама пострадали разпитани, които твърдят, че Личканов по някакъв начин ги е увредил. От материалите по делото се вижда, че те са го провокирали. Показване на среден пръст, свирене с клаксони, засичане на пътя - всичко това обикновено води до такива ексцесии" - аргументира се адвокат Донков.

Защитникът изтъкна, че Личканов е буен мъж и вероятно е реагирал на провокациите буйно. Съмнява се, че поведението на обвиняемия е нужно да бъде предмет на наказателно производство. Коментира, че това е първият случай в неговата практика на пътно хулиганство, по който задържат под стража някого.

"Името на Ангел Личканов заради градските легенди, преекспонирани от медиите, е станало синоним на агресия и криминалност. Тая инерция я има и в органите, които правоохраняват и правораздават. Това е, нищо ново. Не е неочаквано определението на съда" - коментира адвокатът.

Стоян Донков съобщи още, че ще внесе искане 72-часовото задържане на обвиняемия да бъде обявено за незаконно и да се отмени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари