Адвокат: Казусът с разменените бебета ще продължи няколко месеца

0
В следствие на съдебните процедури и установяване на произхода, институциите могат да се намесят и децата легално да бъдат разменени”
В следствие на съдебните процедури и установяване на произхода, институциите могат да се намесят и децата легално да бъдат разменени” Видео: NOVA

В следствие на съдебните процедури и установяване на произхода, институциите могат да се намесят и децата легално да бъдат разменени, коментира Мария Петрова

Разрешаването на казуса с разменените бебета в най-добрия случай ще продължи няколко месеца. Това стана ясно от думите на адвоката по медицински право Мария Петрова.

„На първо място - майка на едно дете е тази, която го е родила. Така повелява Семейният кодекс. Това се удостоверява с акта за раждане”, обясни адвокат Петрова по NOVA.

„След като бъде оспорен този акт за раждане със съответната съдебна процедура, ще започнат следващи съдебни процедури, а могат и исковете да бъдат съединени. Трябва да се установи ясният произход на тези деца – кой на кого е майка, респективно и баща. След това задължение на всеки родител е да се грижи за своето дете”, каза адвокат Петрова.

„Морално разбирам дамата, която е полагала грижи за детето и не иска да го върне. Документално и морално то е нейно. Биологичните проби обаче сочат друго. В следствие на съдебните процедури и установяване на произхода, институциите могат да се намесят и децата легално да бъдат разменени”, каза адвокатката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари