Адвокат Ирен Савова: Защо институциите допускат да се посяга на адвокати?

0
Пожарът в къщата ми е умишлен, заяви защитникът на Десислава Иванчева
Пожарът в къщата ми е умишлен, заяви защитникът на Десислава Иванчева Видео: bTV

Има всички данни да се счита, че пожарът е умишлен – намерена е още една туба със запалително вещество на покрива на къщата при гасенето на огъня, обясни в предаването "Тази сутрин“ по bTV адвокат Ирен Савова.

По думите й пожарът не е случаен, а е иницииран.

Вчера възникна пожар в къщата на известния адвокат в Ихтиман.

Тя е адвокат по делото "Иванчева" - представлява нейната заместничка Биляна Петрова. Защитава и държавата в съдебната битка за царските гори.

Една трета от покрива е засегнат при пожара, както и вторият етаж на къщата.

Трябва да се върнем на това какво правят институциите и защо тези престъпления срещу адвокате не са разкривани. И защо прокуратурата бездейства по отношение на това, което се случва, коментира Ирен Савова.

Висшият адвокатски съвет застана зад колегата Савова, посочи и адвокат Валя Гигова.  Тя коментира, че посегателството срещу конкретен адвокат, всъщност е посегателство срещу цялата адвокатура.

Адвокатурата е призвана да брани чужди права пред съда, ако няма адекватна защита на защитниците, няма как гражданите да осъществяват собствените си права“, отбеляза адвокат Гигова.

Адвокат Ирен Савова припомни, че в нейни автомобили са били открити монтирани проследяващи устройства преди време. След пожара вчера, запис от камери показал прилика между хората, които са монтирали тези устройства, и младежа, който се качва на покрива на подпалената къща, обясни Ирен Савова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари