Адв. Петър Николов внася при президента списък с незаконно отнети деца

1
Черен пазар за деца съществува, но никой в тази държава не желае да разследва
Черен пазар за деца съществува, но никой в тази държава не желае да разследва

Адвокат Петър Николов внася при президента списък с незаконно отнети деца.

За това научаваме от съобщение в профила на юриста в социалната мрежа.

Ето какво пише Николов:

“Днес ще бъдат внесени при Президента на България 12 мои случаи на незаконно отнети деца, върнати от съда на родителите им след месеци или години на престой в кризисни центрове, превърнали се в развъдници за наркомани и проститутки, и при приемни родители.

Децата са винаги отглеждани в български семейства, никога не са били изоставяни, родителите им са имали материални затруднения и вместо подкрепа от държавата, както пише съдът в решенията си, са получавали незабавно изземване на деца с полиция и социални, някои по анонимни доноси на “будни граждани” и родилни отделения.

Ако още смятате, че това не е вярно, трябва да знаете, че тези механизми отдавна действат у нас и само, който се е осмелил да потърси гласност на своя случай и адвокатска защита, с големи усилия и помощ е успял да си върне най-свидното. Не искам да си мисля колко случая има, в които е направено привидно законно отнемане и колко съдби и животи са били пречупени от “добри намерения”.

Статистиките сочат, че с всяка година децата стават хиляди. И да, пазарът съществува, но никой в тази държава не желае да разследва. Може би защото всички по веригата са политически назначения”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари