Адв. Ина Лулчева: Гешев е прокурор на Борисов

0
Чатът му с пиарката е поредното доказателство за това
Чатът му с пиарката е поредното доказателство за това Видео: Вестник Сега

Чатът му с пиарката е поредното доказателство за това

"Гешев е прокурор на Бойко Борисов. Чатът му с пиарката на Борисов показва отношения на близост", коментира адвокат Ина Лулчева в предаването (О)позиция на в."Сега".

Тя подчерта, че проблемът с онлайн разговора между Гешев и Севделина Арнаудова е, че висш магистрат общува с лице, посочено най-малкото като свидетел по предаване на подкуп на Борисов. Става дума за твърденията на Васил Божков как Арнаудова е ходела в офиса му нееднократно и си е тръгвала с пари. "И до момента тя не е привлечена към делото. Очевидно е, че прокуратурата отказва да разследва", аргументира се адвокат Лулчева. 

"От 2019 г. насам има поредица изказвания на Борисов, че той има връзка с избора на Гешев за гл.прокурор и очевидно последният не е независим и безпристрастен. Има ли смисъл да припомняме за "Осемте джуджета", за кюлчетата?! Това са все откази от разследване. Да се твърди, че главният прокурор е прост администратор, е версия за наивници", подчерта Лулчева. 

"И отнемането на преторианската гвардия на Гешев - Бюрото за защита, и закриването на спецправосъдието са важни. Не може да се допусне в демократична страна тежко въоръжени лица със застрашителна външност да се занимават с процесуално-следствени действия. Но беше очевидно, че в този парламент е невъзможно да се закрие спецправосъдието, най-малкото защото внасянето на проекта се забави. Още 5 години има докрая на мандата на Гешев. Досега той даде много основания да бъде отстранен и ако законодателният орган и ВСС не успеят да го махнат, това е отчайващо за цялата държава. Що се отнася до апокалипсиса, който описва гл.прокурор, ако спецправосъдието се закрие, това са спекулации. Никакви дела няма да се прекратят. Престъпленията, които се разглеждат от спецправосъдието, не се различават от делата в останалите съдилища. И няма никакви основания за страх", заключи адвокат Лулчева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари