Адмирал Емил Ефтимов: България ще получи 8 изтребители F-16 през 2025 година

1
Началникът на отбраната видял самолетите в Южна Каролина
Началникът на отбраната видял самолетите в Южна Каролина Снимка: БНТ

Началникът на отбраната видял самолетите в Южна Каролина

През 2025 година България ще получи 8 американски изтребители F-16 от САЩ. Това заяви адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната на България.

"Видяхме самолетите в Южна Каролина, те са в различен етап на завършване. Ако бяхме отложили искането, нещата щяха да се забавят и да ги получим след 2030 г., тъй като търсенето на тези самолети е засилено", каза той, цитиран от БНТ.

Адмирал Ефтимов съобщи още, че България, Румъния и Турция до момента са унищожили над 12 мини в Черно море.

На този етап няма решение за участие на наши офицери в операцията в Червено море, посочи адмиралът.

Началникът на отбраната коментира още, че ключовото за успешното завръщане на нашите пленени сънародници в Червено море са дискретността и дипломацията. Ефтимов заяви, че още преди случаите с "Галакси Лийдър" и с кораба "Руен" страната ни е имала покана от т.нар. обединени морски сили на САЩ да се включи в тази операция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до льотчик
    Ти не разбираш,Бойко,Нунев,Тагарев,Паси,Христо Иванов,Костов и Наско генерала знаят най добре.Да ги черпим по едно на ресторант понтона.Ние ще питаме,а те ще обясняват
  • 3
    5
    Курсант
    Ако имахме толкова армия колкото генерали и адмирали се нароиха от 1999 г. до сега,армията трябваше да е поне 250 000 без администрацията и тилова служба мтсо.Някой са готови за ЗКПЧ.Преди бяха ЗКПЧ от БКП сега от ЕС и НАТО.Липсва ,Чапай,Петка,В Зайцев,Вилхем Тел и Робин Худ.
  • 3
    4
    Генералисимус
    На адмирала,адмиралите,генералите всеки ден преди закуска по един бульон трезве.За някой генерали от МВР ,също.Рецептата е : Хубава зелева чорба,студена,резлива и после една пилешка мазна чорба.
  • 2
    3
    нунчо
    Боже,боже адмирали,генерали дал бог на 30 000 армия платени 2017 г. ще дойдат след десетина години ако беше и преди 1989г. така да ги получаваме още щяхме да ги чакаме,а откога костов ги подари пази боже сляпо да прогледа -шарлатанска работаBQHEM
  • 3
    2
    a??!??!
    Какъв е тоя? Адмирал по какво е? По dick riding ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари