Абсурд! Жителите на цяло село имат адресна регистрация в друго

0
Според кмета на Ветрен дол, от абсурда някой може да се възползва и да продаде, например, един имот два пъти
Според кмета на Ветрен дол, от абсурда някой може да се възползва и да продаде, например, един имот два пъти Видео: Нова телевизия

Може ли имотите в цял квартал да принадлежат по кадастрална карта към едно село, а жителите му да се водят по адресна регистрация към съседното? Оказва се, че не само е възможно, но и в подобна ситуация живеят от десетилетия  хората между Ветрен дол и Варвара. Според кмета на Ветрен дол, от абсурда някой може да се възползва и да продаде, например, един имот два пъти.

От години хората във Ветрен дол и Варвара живеят задружно като съседи. Но административна неуредица с имотите и адресните регистрации в квартала, който е на границата между двете села, създава необичайна ситуация. 

„Всички тези имоти са в нашата техническа служба като парцели и къщите като сгради. А жителите вътре в къщите са варварски жители, заяви Димитър Христосков, кмет на Ветрен дол. 

Не крачка, а сантиметър дели едното село от другото. Затова и за Елена Панайотова е съвсем естествено да се води жител на Варвара, но да не води детето си на училището в селото. 

Това, според хората от съседните села, е въпрос, който не трябва да ги разделя.

Свободният избор в този случай, обаче, може да създаде проблем при продажбата на имотвъв въпросния квартал.

Община Септември е запозната с казуса  преди около 3 месеца и еслед експертна проверка вече има внесена преписка в ОбС. Той трябва да излезе с решение. Ако се стигне до промяна на границите на населените места, по процедурата последна дума ще има МС.  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари