Абсурд в Русе: Автосервиз блокира разширяването на улица “Потсдам“

4
Частният имот стои като кръпка на новоасфалтираната улица
Частният имот стои като кръпка на новоасфалтираната улица

Разширяването на една от най-оживените улици в Русе – „Потсдам“, е блокирано заради частен имот, чийто собственик не е съгласен на отчуждаване

По проект улицата става с четири ленти в двете платна вместо досегашните две. Само че 100 метра преди края на „Потсдам“ лентите отново стават две, тъй като там се намира частният терен, и движението се затруднява, предава Русе Медиа.

От общината все още се надяват, че ще успеят да постигнат споразумение със собственика на имота. Мястото от години е отдадено под наем на автосервиз. Според работещите в района е съвсем нормално собственикът да не е съгласен да се раздели с терена, защото сумата, която се предлага като обезщетение, не може да покрие направените инвестиции. Сервизът се ползва от много клиенти, а сега трябва да бъде разрушен заради разширяването на улицата. Това ще създаде проблеми за бизнеса, от които собственикът на сервиза трудно би могъл да се възстанови.

Въпреки че частният имот стои като кръпка на новоасфалтираната улица, ремонтът по нея продължава. До 23 декември се въвежда временна организация на движението, като северното платно в частта от МОЛ Русе в посока ул.“Иван Ведър“ се затваря за превозни средства. Движението ще се осъществява двупосочно по новоизграденото южно платно на улицата.

Временната организация се налага във връзка с ремонта и реконструкцията на улицаПотсдам“ и свързването ѝ с булевард „България“ и булевард „Липник“, съобщиха от общината. Оттам призоваха участниците в движението да спазват стриктно временната организация и поставените пътни знаци и табели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари