Абсурд с винетките от "Кулата": Важат 30 минути след закупуване

0
Когато си купувате винетка, трябва да си изчистите кеша на браузъра
Когато си купувате винетка, трябва да си изчистите кеша на браузъра

Нови случаи на снимани от пътната полиция на АПИ пътуващи по републиканската пътна мрежа, след като те са си купили винетки, но все още тези винетки не са регистрирани в системата.

Има случаи както от купили на границата – на ГКПП Кулата, където се появи първият признат от АПИ проблем, но сега вече има сигнал и за купена винетка от Враца и сниман шофьор преди винетката да влезе в системата.

NOVA показа и случай, при който купената винетка се оказва за ремарке, а не би трябвало да е. Писано е оплакване, но няма отговор. Друг случай – на купена винетка, в която няма съответният регистрационен номер, като заради това са наложени три глоби от по 70 лв. всяка. Потърпевшата е поискала отговорна институция да уточни защо, но отговорът бил, че след като си купила нова винетка, проблемът е решен.

Отговорът на държавата е тривиален и Actualno.com го публикува още в началото на февруари, 2019 година – потребителят си бил виновен, ако не предвиди кога винетката ще влезе в системата или ако нещо има грешка с регистрационен номер! Това го каза проф. Олег Асенов, ръководител на отдел "Управление на информационните системи и инфраструктура" в Националното тол управление.

Сега Асенов коментира, че "системата работи коректно" и единственият проблем били 30-те минути за регистрация на винетката, но това било решено. Оказа се обаче, че имало и "грешка на бележката", където пишело, че винетката била валидна от 0:00 часа на съответната дата – трябвало да се гледа на сайта на БГ Тол. Гарантирам, че днес който си купи винетка в България, ще е активна, продължи Асенов, визирайки, че това ще стане "до 5 минутки".

Асенов предупреди и, че "когато си купувате винетка, трябва да си изчистите кеша". Той имаше предвид т.нар. кеш на браузъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари