Есемеси ще напомнят на абонатите на „Networx“ да платят сметките си

8
Ще им бъде напомнено да платят сметките си до 29 февруари преди промените от март
Ще им бъде напомнено да платят сметките си до 29 февруари преди промените от март

Ще им бъде напомнено да платят сметките си до 29 февруари преди промените от март

Днес и утре абонатите на „Networx“ могат да очакват есемеси, с които ще им бъде напомнено да платят сметките си до 29 февруари включително. Причината е, че от 1 март влизат в сила промените, свързани с новия собственик. Всички фирмени каси затварят и плащанията ще бъдат преустановени за неопределено време, докато системата мигрира към новия собственик „Виваком“.

През това време услугите няма да бъдат спирани за абонатите, които дължат пари. Касата в блок “Мадара“ ще продължи да работи по-нататък, но първо ще бъде временно затворена за ремонт. Ще има и затруднения за абонатите, които ще искат да платят в началото на следващата седмица, тъй като от 19 до 21 февруари служителите в някои от касите ще са изпратени на обучение от новия собственик.

Възможно е след стартирането на софтуера да има множество струпвания на хора в основния офис на новия оператор. Затова се препоръчва да се обмисли възможността в оставащите дни на месеца да се направи авансово плащане за следващите 1-2 месеца, с цел да се избегнат опашките и излишните неудобства. Плащането за по-дълъг период може да не е изгодно за клиентите, тъй като не е ясно какво ще е качеството на услугата и каква ще е новата цена след актуализацията, която евентуално ще се случи през април, пише Русе Медиа.

Всички абонати ще получат друг есемес на телефона си, който ще указва новите им клиентски номера, с които ще могат да извършват бъдещите си плащания. Досега се ползваше потребителско име, генерирано от самия потребител, но вече ще има клиентски номер по подобие на комуналните услуги – ток, вода. Възможно е да има и единични случаи, при които абонатът да не получи есемес, ако не е актуализирал данните си относно телефонния си номер или има само стационарен телефон.

Намеренията са да се изравни датата за плащане на всички абонати, а от „Виваком“ обещават да разпратят новите клиентски номера в кратък срок. Едва след миграцията на системата и получаването на номерата ще могат да се извършват отново плащания – на касите на „Виваком“ и в пунктовете на Изипей. В момента се работи по въвеждане на услугата юридическите и физическите лица да могат да правят плащания и през интернет и да получават фактура.

Все още не е ясно кога ще приключи прехвърлянето на системата от „Networx“ към „Виваком“ и кога ще може да се плащат сметките към новия собственик. Затова абонатите е най-добре да изчистят задълженията си до края на февруари, докато още фирмените каси работят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    16
    FMC
    Миналата седмица трябваше да подновявам договора с Виваком за моб. интернет и останах изненадан, че не ми предложиха нищо, което да ме удовлетворява. Не предлагат телевизии, не предлагат Диема, спрели са Tidal...накрая реших да си закрия номера и го направих :) Вече не съм абонат на Виваком, но ето, скоро пак ще съм, хаха. Много е зле тая компания. Дори с един договор ми предлагаха сателитна чиния...мале, мале. Ре всички оператори са зле, вярно, но това е така, защото реално няма конкуренция.
  • -9
    15
    до алтернативите
    човече, написал си пълни глупости с 5% истина в тях, стой си на виваком най- добре
  • 16
    14
    Потребител
    Само не е ясно, дали за виваком ще сме нови потребители. т.е. 6 месеца ще плащаме по 1 лев.
  • -20
    13
    Рушлямистански трол до 11
    Алоо,Хасане,нас и да ни ибът нашите руски братя на площада пак ще ревем от кеф и ще искаме още!Важното е българите да сте на колене пред Великата Раша! Анадънму? :)
  • 34
    12
    Русенец
    Има един хепи от цялата работа - Свиленчо сега си харчи милионите от продажбата. А русенци считахме тази услуга за наша. Дамахме им безплатно да минават с кабели по фасади, по покрив, по общи части. Ток им давахме без пари. Бахти. Пак сме от страната на булката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари