Абитуриентите в Русе ще минават по червен килим

2
Идеята е на общината, която иска изпращането на зрелостниците да бъде още по-тържествено
Идеята е на общината, която иска изпращането на зрелостниците да бъде още по-тържествено

Абитуриентите в Русе ще минават по червен килим, когато се събират на Паметника на свободата за традиционната обща снимка.

Идеята е на общината, която иска изпращането на зрелостниците да бъде още по-тържествено, предава Русе Медиа. Край паметника ще бъде монтирана и специална арка, под която да минават младежите.

Местната управа е направила още един жест към младите русенци, които завършват. Тя е изработила специални магнитчета със снимка на Русе и надпис, който да напомня на абитуриентите, че са важни за родния си град. Магнитчетата са раздадени по училищата, за да ги получат зрелостниците и да ги вземат със себе си там, където отиват да учат.

Тази година баловете в Русе стартират от 23 май, когато абитуриенти изпращат ПГСАГ „Пеньо Пенев“ и Дойче шуле.

На 24 май е ред на седем училища – ПГ по транспорт, ПГ по речно корабостроене и корабоплаване, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГИУ „Елиас Канети“, ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, СУ „Възраждане“ и Спортното училище „Майор Атанас Узунов“.

На 25 май бал имат шест учебни заведения- АГ „Гео Милев“, ПГ по дървообработване „Йосиф Вондрак“, СУ „Йордан Йовков“, ПГМТ „Юрий Гагарин“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ЧПГ “Джордж Байрон“.

На 26 май са МГ „Баба Тонка“, СУ „В. Левски“, ПГО „Недка Иван Лазарова“, СУ „Христо Ботев“ и ПГСС „Ангел Кънчев“.

Последни на 27 май са абитуриентите от ПГПТ „Атанас Ц. Буров“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    Вальо Лабадая
    И по розов килим да минат все тая 99% са празноглави и наркомани ако знаят какъв хуй ги чака и какъв глад бедна им е фантазията
  • 4
    14
    Ruse - ghost town
    От десетилетия младите масово бягат от Русе. Процесът не започна скоро. Още преди 20 години 70% от випуските си бият камшика от Русе. В момента процентът е дори по-висок - 90%. А имайте предвид и че от малкото оставащи да учат в РУ, половината също напускат след завършването. Тоест от един набор 5% остават само в Русе. Ако се раждат по 1300-1400 деца годишно, 800 остават само до 12 клас - другите междувременно са напуснали с родителите града, често и държавата. От тези 800 само 80 остават да учат в РУ. От тях пък само 40 си намират работа в Русе след завършването. 40 от 1400 е дори 2.86% от един набор! ТРАГЕДИЯ!
  • 4
    13
    Иван
    Е колко абитуриенти искате да посрещне Русе, като градът е 50 000 !!! Освен това повечето са пенсионери и хора на средна възраст. Няма млади, няма деца и няма абитуриенти !
  • 3
    12
    до 9
    През соца само випускът на МГ беше 180 души.
  • 1
    11
    Червен Пенчо
    Тази година червен килим, догодина червен килим с петолъчка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари