Абитуриенти "висят" от прозорците на колите пред очите на МВР

0
50 лева е санкцията за водач на автомобил, ако пътниците се показват през прозорците
50 лева е санкцията за водач на автомобил, ако пътниците се показват през прозорците Видео: БГНЕС

Отново сме в края на месец май и отново абитуриентските балове са във вихъра си. Традиционно големи паркинги и площади в София са сборен пункт за младежите, празнуващи завършването на средното си образование, предаде БГНЕС.

Силна музика, клаксони и оглушителното броене от 1 до 12 озвучават улиците. Абитуриентите се събират на различни места из столичните квартали и от там тръгват към центъра с клаксони и включени аварийни светлини, но преди всичко - излезли от прозорците на автомобилите.

Групата, която тази вечер се събра пред входа на Националния исторически музей не е изключение. Красиви момичета с пищни рокли и момчета в модерни костюми "яхнаха" модерните автомобили и пред зоркия поглед на полицейски служители се показаха на прозорците и потеглиха към продължението на празничната вечер.

Полицейското присъствие по абитуриентските балове, всъщност трябва да възпира празнуващите зрелостници да излизат през прозорците на автомобилите при придвижването им до училищата и заведенията, поне такава заявка дадоха от Пътна полиция.

Преди дни от СДВР казаха, че онези, които "висят" от прозорците, ще получат актове със санкции след бала си. 50 лева е санкцията за водач на автомобил, ако пътниците се показват през прозорците.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари