Абитуриенти отидоха на бала с ...автобус от градския транспорт

3

Абитуриенти откриха тази вечер маратона на баловете, като пристигнаха пред хотел „Тримонциум” с лъскави возила, но и с електрически файтон, ретро опел и даже с автобус N12.

Рано-рано, преди да започнат да прииждат мерцедеси, кабриолети, рокерски екскорти и черно бентли, тъпанджия и кларнетист вдигнаха олелия на паркинга, пише Марица.

Бащата на Йосиф Йосифов от Костиево пазарил музиката, че синът му завършва Професионалнагта гимназия по битова техника в специалност „Електромонтьор на елинсталации”. Героят на вечерта обаче, докаран в тъмно син костюм, отказа да се разкърши с родата и предпочете компанията на двама съученици и земляци от село Костиево, които също се дипломират – Видол Видолов и Асен Чакъров. Йосиф дори заяви, че музиката не е с него, а хората, които играят кючек, въобще не познава. Похвали се още, че е взел матурите, но това не стига. Трябва му висока оценка, защото смята да кандидатства в Техническия университет.

Докато обяснява, заприиждаха лъскави возила с още момчета от професионалното школо. Тук-таме се виждаше дама, а на една на слизане от мерцедеса й се откачи дръжката на чантата. Полицаят, заел позиция да следи за реда и някое мощно возило да прегази я развълнуван зрелостник, я стринка му, ловко улови аксесоара във въздуха и услужливо го върна на дамата.

Процесията момчета бе с дрес код индиго, кралско сино с мокасини и тук там свежо попадение като жълта риза и сако на каре в жълто и черно.

И докато погледите пропускаха небрежно младежите, Назмие Ахмедова от Професионалната гимназия по облекло „Анна Май” ги събра с черна рокля с шлейф, чието бюстие бе изцяло от орнаменти дантела върху тюл в телесен цвят, създаваща илюзията, че шарките обгръщат голо тяло.

Луксозните коли са демоде, обяви Магдален, слизайки от син Опел Олимпия, произведен още през 1950 година. Неговият приятел Данчо от Костиево изровил отнякъде ретро колата и я стегнал. Зяпачите още не бяха я огледали добре, когато в паркинга влезе автобус на „Хеброс бус” по линия N12. Абитуриентите от 12А клас в гимназията по битова техника събрали помежду си стотина лева и пазарили рейса. Момчетата се изсипаха, броейки шумно от 1 до 12. А класната, пременена в зелена рокля, стискаше кувертите – някой да не си го загуби в олелията.

В тюл, дантела и коприна дефилираха девойките от Професионалната гимназия „Петър Парчевич” в Раковски. Директорът Петър Карпаров изброи 45 абитуриенти и разказа, че много спрели да учат още миналата година и започнали работа в икономическата зона. Предприятията там преди искали диплома, сега няма кадри и ги взимат даже с основно, нахвърли впечатления школският шеф. Като вземат първа заплата и се почувстват самостоятелни, на младежите вече не им се връща в училище.

Червена каруца с надпис на турски електрически файтон докара от Столипиново Сеерие, която завършва фризьорска специалност в ПГО „Анна Май”.Атрактивното возило в нейна чест бе украсено с изкуствени слънчогледи, балони и два трикольора до тромбата. Абитуриентката с пищни форми слезе в бежова рокля с дантели и мъниста, която фамилията купила за 650 лева от Турция. Каката се кипреше в червена дантела, а майката Фирдес се чудеше коя по-напред да гледа. Голямата навремето я откраднали и се омъжила, но малката не я дава. Щом си вземе дипломата, ще намери начин да й отвори салон в махалата. Фирдес е на 37, първото си дете родила на 16 и не иска Сеерие да повтаря нейната грешка. От три години я гледа сама, след като таткото починал. Да си вдигаш теелефона, заръча жената от Столипиново, и остави щерката да се забавлява. Ще я чува от време на време до края на вечерта – да е спокойна, че всичко е наред.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари