900 лири глоба за всеки без маска в Турция

0
Това е приблизително 300 лева
Това е приблизително 300 лева

От утре, 22 юни, в Турция ще се прилага глоба в размер на 900 турски лири /около 300 лева/ за граждани, които не носят защитни маски заради епидемията на коронавируса в окръзите, в които е въведено задължително носене на маски.

В Турция е задължително носенето на защитни маски в 48 от общо 81 окръга на страната на открити места, а също и в магазини, кафенета, ресторанти, предава БТА.

Сред окръзите, в които е задължително носенето на защитни маски от турските граждани, а също и чужденците, са големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Газиантеп, Адана, югоизточните окръзи Диарбекир,

Шанлъурфа, окръзите в Източна Турция. В редица окръзи от черноморския регион маските също са задължителни.

В морските курорти на егейското и средиземноморското крайбрежие като Бодрум, Кушадасъ, Анталия, Алания и др. носенето на маски не е задължително.

Не са задължителни маските и в пограничния град Одрин.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса проф.Левент Акън посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от Ковид-19.

"В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса", каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари