900 000 лева струва жп спирката „Товарна гара“ в Русе

2
Приключи модернизирането на жп спирка „Товарна гара“ в Русе
Приключи модернизирането на жп спирка „Товарна гара“ в Русе

Приключи модернизирането на жп спирка „Товарна гара“ в Русе

Строителните дейности са завършили още в края на миналата седмица, като към днешна дата работниците и строителната техника вече са си тръгнали. Изградени са два подхода за пътниците към перона. Има и инвалидна рампа, като са поставени и табелите, свързани със съоръжението. Ограда от двете страни на жп линията ще препятства преминаването на пешеходци през релсите.

В момента комисия приема информационния пункт, където е главното ел. табло и сървърите, свързани с видеонаблюдението на района на спирката. Очаква се в следващите няколко дни да се издадат акт 15 и акт 16 за въвеждане в експлоатация. Обновяването на жп спирката струва близо 750 хил. без ДДС, предаде Русе Медиа.

Видеозаписите ще се съхраняват известно време и при необходимост, след поискване от органите на реда, ще им бъдат предоставяни от страна на НКЖИ. Дали русенци успеят да опазят новата придобивка и за колко време, тепърва предстои да видим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    17
    хаха
    Поздравления за инж. Златева ако наистина е тя. Поздравявам ви, че сте си направили труда да напишете коментар тук. НО много ми се иска да предоставите линк с публичен отчет "перо по перо" за сметката оформила тези близо един милион лева от данъците на русенци. Пък нека гражданите преценят по цифрите крадено ли е или не. Иначе безспорно спирката се ползва, лично аз съм я ползвал почти всеки път като пътувам с БДЖ, така че приветствам нейното обновяване.
  • 0
    16
    ВЪН ОТ РУСиТО И ОТ БУЛГАРИСТАН
    жп спирка „Товарна гара“ в Русе...МУХАХАХХА..НЯМА ТАКЪВ СМЯХ...КАКВА СПИРКА,КАКВА ГАРА..КАКВО РУСЕ?! СМЯХ...МНОГО АДЕКВАТНО И СПЕШНО,ХАХА....РУСЕ НЯМА 100 000 КАТЕГОРИЧНО,ОТДЕЛНО ,ЧЕ Е ВЕЧЕ ЯВНО ЦИГАНИЗИРАН И ТУРЧОРСКИ...ИЗПАДНАЛ,ПРОСТ И УМРЯЛ...ЗА ВЪЗДУХА ДА НЕ ДУМАМЕ,А И ЗА ДРУГИТЕ "ХУБОСТИ"...ВИЖДА СЕ,ВАДИ ДАЖЕ ОЧИТЕ,СТИГА ДА НЕ СИ СЛЯП... ДА СА МУ ЧЕСТИТИ НА РУСЕ ХЪРЦОИТЕ ОТ СЕЛАТА..НОВИЯ "ЕЛИТ",МУХАХА...НАПРАВО ЗАДМИНАВАМЕ ВИЕНАТА,ХАХАХ,ОРИГИНАЛНАТА,ИСТИНСКАТА,БЕ! А РУСЕНСКИТЕ СЕЛА СА ТОТАЛ ЩЕТА И УМИРАЧКА....АМА ВИЙ СИ БРОЙТЕ ФАНТОМНИ УМРЕЛИ ДУШИ,ГЛАСУВАЙТЕ И...ЧАО,ТЪПАНАРИ,ШМЪРКАЙТЕ РУСЕНСКАТА ВЪЗДУШНА ДРОГА,ЗА МАРГИНАЛИ И МУТАНТИ КАТО ВАС ТЯ Е ЕЛИКСИР!
  • 4
    15
    Русенец
    До 10: Г-жо Златева, не се впрягайте от интернет коментари. Много от коментиращите си нямат понятие, че един плочкаджия взима вече по 50 лв/кв. Самият аз в момента правя ремонти и съм се уплашил от цените на материали и майсторски услуги. Отремонтираната спирка изглежда много добре. Помня я, каква беше преди. Ако има недостатъци, ще се изчистват с бъдещи проекти за дооправяне.
  • 6
    14
    Русенец
    До 4: Тази жп спирка редовно се ползва от студентите в РУ, а условията й бяха като в Бангладеш. Редно беше да я отремонтират и приведат в цивилизован вид.
  • 3
    13
    Русенец
    До 9: Той подлез не се пипа, защото е почти обявен за паметник на к0лтурата. Там, долу, преди няколко десетилетия, една известна пева4ка е тренирала умения по кларинет и флейта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари