Бездомник троши новата жп спирка на Товарна гара

3
Инцидентът е станал в понеделник около 21:00 часа
Инцидентът е станал в понеделник около 21:00 часа Видео: Русе Медиа

Инцидентът е станал в понеделник около 21:00 часа

Бездомник е посегнал на новоизградената жп спирка на Товарна гара в Русе, информира Русе Медиа. Инцидентът е станал в понеделник около 21:00 часа. Щетите, които са установени, са основно по парапетите – извършителят е изкъртил няколко от хоризонталните метални елементи от предпазните парапети. Той е палил и огън под навесите на рампата. От ръководството на НКЖИ ще уведомят за случая полицията и при необходимост ще предоставят видеозаписи от действията на вандала. Те са заснети от камерите за видеонаблюдение, поставени на новата жп спирка. Доколкото е известно, мъжът се занимава с просия по кръстовищата и е забелязван в района на кръстовището на Олимп.

Това не е първото му посегателство върху жп спирки, а е трети случай. Проблемът е, че щетите са на сравнително малка стойност и, дори установен, извършителят се пуска безнаказано, защото полицията го класифицира като дребно хулиганство. Вариантът е при извършваните огледи и събиране на информация от полицията, НКЖИ да дава високи цени за нанесените материални щети, за да се потърси съдебна отговорност спрямо въпросното лице, коментираха хора от бранша.

Добрата новина е, че днес комисия от НКЖИ и фирмата изпълнител извършиха оглед на обекта. Нарушения не бяха констатирани и бе издаден Акт 15 на обновената жп спирка. В рамките на месец предстои да се получи и Акт 16. Заради неприятния инцидент се извършват допълнителни настройки и корекции в позиционирането на камерите от видеонаблюдението. От вчера оградата е напълно завършена и затворена, при което преминаването през досега съществуващия отвор вече е невъзможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До очевидно дъртия от 4, той...
    Мнооооого дълбока мисъл, не е достъпна за нашия все още небогат жизнен опит. Само ти си знаеш като твоя приятел от Германия защо си шитнал тук тази покъртителна история и какво ти е било на ума. Но какво да се прави - времето застудя и дъртешките сбирки по пейките на центъра секнаха, един Дунавмост остана на напредналите, добрали се до компютрите на внуците.
  • -10
    4
    Очевидно дърт до 3
    Не знам дали има и един час. Приятел, който от 20 + години работи в Германия. "Абе имаш ли познат в ****** , давали към 1500 лева заплата". Е, имам. И то на много сериозна позиция. Ще помогна със сигурност. Но за чий са ти 1500 лева ?!?! А той замълча и каза: "Аз си знам".
  • -1
    3
    Браво, дъртия!
    Така е, като по любимото ти бай-тошово време си гледал само френски, английски и американски филми, та знаеш какво имат под мостовете. Пък човек да не би да си помисли, че си бил запален любител на героически руски филми! Ей, това дърто поколение, за каквото да му говориш, пак ще се върне на "краставицата" (от ония смешки с Мирча Кришан). Обаче например кара "евроатлантическа" кола, и внуците му в китна Шенгения, та му пращат евро да пълни догоре количките в Била.
  • 8
    2
    Дартанян
    Евроатлантически ценности се нарича това.. При Бай Тошо такива хора не съм виждал в Русе, само по филмите ги имаше под мостовете на река Сена, в Лондонското Сохо и в САЩ...
  • 38
    1
    джони
    Пълно е с наркомани, вандали, клошари и тъпанари, направо му ебаха майката на града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари