Нов перон спира опасното пресичане на жп линията в квартал „Здравец“

5
Хората ще трябва да използват прелеза или стъпалата
Хората ще трябва да използват прелеза или стъпалата Видео: Русе Медиа

Хората ще трябва да използват прелеза или стъпалата

Новият жп перон на спирката на Товарна гара в Русе е в напреднал процес по изграждането му. Проектът се изпълнява от НКЖИ и е на стойност около 1 млн. лв. с ДДС. Перонът се прави така, че гражданите вече няма да имат възможност да пресичат през жп линията, за да минат от кв.“Здравец“ към кв.“Възраждане“ и обратно, а ще трябва да ползват намиращия се срещу транспортния портал прелез или стъпалата.

Към момента се работи по изграждане на стъпалата откъм бул.“Родина“, като една част от перона вече може да се ползва от слизащите на това място пътници. Нивото му е повдигнато, застлано е с плочки, положена е част от подземната инфраструктура и са подготвени местата за поставяне на стълбове за осветление. Предстои изграждането и на две обособени места с навес за спирката, където пътниците да могат да изчакват пристигането на влака. Ще има и платформа за хора с увреждания, съобщава Русе Медиа.

Старите стъпала, които водят от бул.“Родина“ към тротоара на ул.“Тулча“ остават по начина, по който са, но пространството около новоизграденото стълбище ще бъде облагородено с плочки. Изпълнителят на проекта е същият, който прави преди време хидроизолацията на моста над ул.“Тулча“, и ще реши проблема със събирането на голямо количество вода край гаражите. Там ще направи обратен наклон и водата се насочи към водоприемните шахти, вместо да се стича по стъпалата.

Пътниците, които ще ползват перона, няма да могат да пресичат жп линията, за да отидат към кв.“Здравец-Север“ или кв.“Възраждане“, а ще трябва да използват стъпалата и да минават под моста.

Старите стъпала откъм Млечна кухня също няма да бъдат укрепвани и ремонтирани, тъй като попадат в съседен имот и не са в сервитута на НКЖИ. Става ясно, че целият терен от около 7 дка има нов собственик и намиращите се сервизи и бази са получили писмени уведомления, че трябва да освободят досега ползваните помещения до 1 септември. По неофициална информация една трета от въпросния терен е собственост на „Лидл“, като там се планира да се направи магазин от веригата.

От страната на кв.“Здравец-Север“ също ще бъде изградена платформа за перона, като в момента се работи по укрепването на склона с габиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    хубавец
    ХУБАВА РАБОТА! АМА БЪЛГАРСКАААААААААААА !!!!!!!!!!!!1
  • 10
    6
    7777777
    СЛЕДВАЩИЯ ПРОЕКТ - ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ВРЪЗКА /ПРЕЛЕЗ/ ОТ РАЙОНА НА ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА КЪМ ТРАКЦИЯ И БИВШ ЗАХАРЕН ЗАВОД.
  • 2
    5
    10 стинки
    Паркур. Да сме живи и здрави.
  • 6
    4
    до 1
    ако се мисли по европейски трябва всичко и всички да бъдат унищожени с напалм
  • 11
    3
    daskal
    До 1 - Juitre, моля посочете ми едно място в Русе (подлез, надлез, пасарелка, перон и пр.) - където има работещ асансьор или ескалатор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари