9 стажанти ще се обучават в Окръжен съд - Русе

2
В продължение на 6 месеца стажантите ще се запознават с работата и организацията в съдебната система
В продължение на 6 месеца стажантите ще се запознават с работата и организацията в съдебната система Снимка: Окръжен съд - Русе

В продължение на 6 месеца стажантите ще се запознават с работата и организацията в съдебната система

Девет стажант-юристи, завършили специалност „Право", избраха Окръжен съд – Русе, за да преминат задължителния си професионален стаж за придобиване на юридическа правоспособност.

Стажантите бяха посрещнати от председателя на Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева, която официално им връчи стажантските книжки, благодари за избора им и отправи пожелание независимо коя сфера на правораздаването ще изберат, да допринасят правото да бъде изкуство за доброто и справедливото.

В продължение на 6 месеца стажантите ще се запознават с работата и организацията в съдебната система. Първите два месеца представляват т. нар. „общ стаж“, в който те ще събират информация за дейността и функциите на съд, прокуратура и следствие. Останалите четири месеца са предвидени за специализиран стаж, в който, под ръководството на съдии-наставници, ще изготвят проекти за съдебни актове. Целта на стажа е по-късно юристите да направят избора си за професионална реализация.

Задължителният професионален стаж е финалният обучителен етап преди юристите да се явят на изпит и да придобият юридическа правоспособност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Washington
    На нищо няма да ги обучават, ще им подреждат архивите
  • 12
    7
    До първи и трети
    Вярно е, че няма как мамин Гошко да бъде едновременно депутат в София и да си кара стажа тук. Опциите са две - или да прекъсне стажа си за време, когато не е депутат, или да гласуваме преференциялно за някой друг от листата, така че да не пречим на дипломирането и професионалното развитие на Георги Кръстев. Без да си изкара стажа, той не може да се яви на изпит за правоспособност пред Министерство на правосъдието. Без удостоверение за правоспособност, той не е правоспособен юрист и няма представителна власт. Отделно възниква въпросът дали няма конфликт на интереси ако реши да се яви на изпит пред Министерство на правосъдието /депутат, член на на-висшия орган в България/ да се явява на изпит пред орган на изпълнителната власт /какъвто орган е министъра на правосъдието/. Интересен казус, точно за органите на КПКОНПИ
  • 19
    6
    Да ми гледат муцуната
    Както казва Камен Донев - мечтата на българина е "Да мъ дават по тиливизията" , перифразирано за това същество с полата - да е ясно, че съм някоя си, че друго не мога до покажа, а да съчетае и с натягане към ГЕРБ и със всеки на власт, че да върви взаимния слугинаж. Гнус !!!
  • 17
    5
    Русенец
    Мамин Гошо може да бъде избран само за депутат от Гроб.... със средно образование и без ден реален трудов стаж.
  • 13
    4
    Сашо
    А мамин гошко като среднист ли стана депутат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари