9-годишно дете изплаща кредита на загиналата си на пътя майка

0
Вече осми месец застрахователят по кредита на Юлия Ангелова не покрива дълга ѝ, въпреки сключената полица
Вече осми месец застрахователят по кредита на Юлия Ангелова не покрива дълга ѝ, въпреки сключената полица

9-годишното дете, чиято майка беше прегазена на пътя край Созопол, продължава да изплаща кредита на починалата жена

Повече от месец след като NOVA разказа тази история, обстоятелствата остават същите. Въпреки че жената е имала застраховка „Живот", компанията все още не е взела решение, дали да погаси кредита или не.

34-годишната Юлия Ангелова от София загина на пътя край Созопол. Тя вървяла пеша, когато е ударена от кола. Шофьорът избягал. Малко по-късно е ударена от втори автомобил.

Нямаме никаква представа дали е задържано лицето, когато е задържано лицето - нямам никаква представа”, казва Цветелин Цеков -бивш съпруг на Юлия Ангелова.

Докато семейството чака отговори, вече осми месец застрахователят по кредита на Юлия Ангелова не покрива дълга ѝ, въпреки сключената полица.

9-годишната ѝ дъщеря дължи близо 30 000 лева, а вече е внесла над 3 000 лв. След като NOVA разказа тази история, от компанията писали на семейството.

След репортажа ви, получих само едно писмо, в което те ми съобщиха, че събират документи”, каза още Цветелин Цеков.

Застрахователят иска експертизи, които да установят дали Ангелова е била пияна, тъй като в полицата е записано, че ако алкохол е причината за смъртта, то компанията не трябва да плаща.

В този случай обаче тя не е шофирала, а е била пешеходец.

Тук говорим за състояние, което би навредило при управление на автомобил, ние нямаме такава хипотеза. Това, че е блъснат човек, употребил алкохол, по никакъв начин не отнема отговорността на застрахователя”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадали при катастрофи

Ангелова е имала малко над три промила алкохол в кръвта и се е движела съгласно правилата за движение, става ясно от експертизите.

Никъде в Закона за движение по пътищата няма изискване пешеходците да бъдат с някакви норми”, посочва още Тодоров.

Прегазената жена е имала и застраховка „Живот" към друга компания. 16-те хил. по нея вече са изплатени на дъщеря й. За това и семейството недоумява защо другата компания бави изплащането. Потърсени за коментар - оттам не коментираха казуса.

Комисията за финансов надзор вече е назначила проверка, която за да завърши, трябва да станат надлежно известни всички факти и обстоятелства, които са относими към случая. Семейството на загиналата жена получи писмо от застрахователя, в което се казва, че по изключение вече са изплатени шест вноски по кредита, а за следващите ще се чакат експертизи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари