Параграф 22: Как шофьор да закара колата си при застраховател, след като е заседнала в скалите

0
Този абсурд повдига въпроса: Какво наистина трябва да направят хората, чийто автомобили след потопа са изгубени в морето
Този абсурд повдига въпроса: Какво наистина трябва да направят хората, чийто автомобили след потопа са изгубени в морето Снимка: БНТ

Този абсурд повдига въпроса: Какво наистина трябва да направят хората, чийто автомобили след потопа са изгубени в морето

Пред истински Параграф 22 се оказа изправен шофьор, чийто автомобил е заседнал в морските скали при бедствието, а застрахователите му настояват да закара колата в техния сервиз, за да оценят щетите. Този абсурд повдига въпроса: Какво наистина трябва да направят хората, чийто автомобили след потопа са изгубени в морето. Според КАТ има два варианта.

"Със семейството ми се евакуирахме, в следствие колата изчезва оттам, търсих я около половин ден, накрая местни хора ми казаха, че е на скалите. Колата е застрахована - обърнах се към община, оттам ме насочиха към морска администрация - с тях не можах да се свържа, на 112 звънях и в общи линии от никъде не можем да получим съдействие за вадене на този автомобил оттам", разказа Георги, предава БНТ.

От 112 коментираха, че със сигурност сигналът е подаден на компетентна институция, която да предложи някакво решение. Ако случаят обаче е по-сложен, може да се наложи да се включат много служби.

"Застрахователят ни каза, че застрахованият е длъжен да предостави автомобила за оглед в сервиз на безопасно място".

"Първото нещо, което направихме, е да отидем до Община царево, защото застрахователят ни поиска бележка, никой не може да ни даде такава бележка, решават в момента какво да се прави."

От семейството вече търсят варианти сами да изтеглят колата си, но не знаят дали това няма да е по-скъпо от самия автомобил. Проблем има и за хората, чийто регистрационни номера и коли са изгубени в морето. Те трябва да съобщят за това в местното районно управление, обясниха от полицията. За изгубен номер ще получат протокол, с него по местоживеене може да се извади нов. Ако колата е изчезнала, трябва да обявят колата за изгубена. Ако някой ден се намери, полицията ще уведоми собственика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Уникално
    Баш как си треба. Плащате и не искайте нищо. Булгар иншуранси просперитет. Какво още е нужно. НАТО, EU, Руски мир или какво....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари