9-годишният Митко се нуждае от скъпо лечение

1
Детето е герой и дори само си поставя инжекциите
Детето е герой и дори само си поставя инжекциите Видео: NOVA

Детето е герой и дори само си поставя инжекциите

За поредна година инициативата "Българската Коледа" помага на болните български деца. Такъв е случаят и с 9-годишния Митко, който страда от забавяне в растежа. За лечението му обаче са нужни още средства, които родителите му не могат да си позволят, предава NOVA.

Заради коварното заболяване Митко е значително по-нисък от своите връстници. Родителите му забелязват проблема, когато той е бил на 6 годишна възраст.

"Много рязка промяна имаше между децата и него в детската градина", разказва майката на Митко - Живка Димитрова. "Споделих с много познати и приятели и те ме насочиха към проф. Йотова във Варна. Така установихме, че има изоставане и че не е наследствено, тъй като аз съм дребничка помислиха, че може да е наследствено, но с документи и изследвания се установи, че не е наследствено", допълва жената.

Заради ниският си ръст Митко неведнъж е ставал обект на подигравки от своите връстници. И така борбата на семейството, за да може Митко да бъде с нормален ръст, продължава вече 3 години, а благодарение на "Българската Коледа" за това време детето е пораснало с цели 22 см.

"На всеки 6 месеца ние получаваме определена сума за растежния хормон. Без тях нямаше да успеем", казва жената. Сумата за тази година, получена до момента е около 12 000 лв. Семейството обаче има нужда от още, за да завърши лечението на детето.

За да бъде завършен пълният цикъл на лечение са необходими още около 90 хил. лв.

А Митко е герой, тъй като абсолютно сам си поставя инжекциите всяка вечер. А голямата му мечта е да стане футболист, затова е благодарен на всички, които му помагат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари