835 са катастрофите в Русенско тази година

0
В Русе най-много са автопроизшествията по бул. “България”
В Русе най-много са автопроизшествията по бул. “България” Снимка: БГНЕС

Според статистиката на ведомството, общо за първите 6 месеца на годината са регистрирани 835 катастрофи, което е със 116 повече в сравнение със същия период на миналата година. Жертвите на войната по пътищата от началото на годината досега са 14. „Палмата на първенството“ в тази печална класация продължава да държи пътя Русе – Велико Търново, където са загинали 6 души и са ранени 37 души. Тревожно висок е и броят на жертвите по пътя Русе – Варна, където са загинали четири души, а 10 са се отървали с различна степен на нараняване.

В Русе най-много са автопроизшествията по бул. “България” – 79, с 15 ранени. Топ 10 на незавидната класация допълват: – бул. „Цар Освободител” – 60 ПТП с 12 ранени, бул “Липник ” – 50 ПТП с 6 ранени, бул. “Хр. Ботев “ – 47 ПТП с 11 ранени и 1 загинал, и бул. “Тутракан” – 23 ПТП с 1 ранен.

Повечето от катастрофите са по вина на водача, а 45 от шофьорите са карали в нетрезво състояние. След употреба на алкохол са загинали 4, а са ранени 6 души.
Според данните на полицията, най-много произшествия стават в дните понеделник и петък, най-често инцидентите са при ясно време в часовете между 14 и 15 и 17 и 18.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари