821 хил.лв. за обслужване на линейния ускорител в Онкологичния център - Русе

0
Линейният ускорител е придобит по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013г.
Линейният ускорител е придобит по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013г.

В Общински съвет – Русе е постъпило предложение от д-р Камен Кожухаров – управител на  „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД.

С него се иска местният парламент да даде съгласие за възлагане на обществена поръчка с предмет „Цялостно сервизно обслужване на извънгаранционна медицинска апаратура  - Медицински мултимодален напълно дигитален линеен ускорител с многолистен колиматор в комплект с планираща, верификационна и пациентна информационна система, с включени всички разходи по извършване на пълен пакет от сервизни услуги“. Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в Общински съвет от името на неговия председател чл.-кор.проф. Христо Белоев. 

Линейният ускорител е придобит по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013г. Тъй като срокът, през който може да се търси гаранционно обслужване е изтекъл, е необходимо да се сключи договор за сервизно обслужване на посочената медицинска апаратура. Според писмото на д-р Кожухаров стойността на апаратурата е 4 075 200 лева, а прогрозната стойност на цялостното й сервизно обслужване за период от три години възлиза на 821 000 лева без ДДС. И двете суми надхвърлят 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи на „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД, се посочва в докладната записка.

Съгласно чл. 15 от Наредба № 9 на ОбС-Русе за реда и условията за упражняване правата на Община Русе върху общинската част от капитала на търговските дружества решенията за придобиване, управление и разпореждане с дълготрайни материални активи на общинските еднолични търговски дружества се вземат от Общински съвет Русе, когато балансовата им стойност надхвърля 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи към 31 декември на предходната година. Осигуряването на сервизно обслужване на описаната по горе медицинска апаратура е действие на управление спрямо този дълготраен материален актив на дружеството.

Предложението предстои да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и да бъде гласувано по време на редовната сесия на местния парламент през януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари