Митничари задържаха 8 тона хашиш в Испания

0
Рекордното количество дрога е засечено при рутинен патрул на остров Ибиса
Рекордното количество дрога е засечено при рутинен патрул на остров Ибиса Видео: Euronews Bulgaria

Рекордното количество дрога е засечено при рутинен патрул на остров Ибиса

Испанските власти са конфискували над осем тона хашиш на остров Ибиса. Това е най-голямата конфискация на този вид наркотици, извършвана някога на Балеарските острови, предаде Euronews Bulgaria.

При рутинен патрул митническите служители се натъкнали на три камиона, които се движели с изключени светлини. Те са пътували по пътя, свързващ село в северната част на средиземноморския остров с плажа. В камионите имало 216 чувала, съдържащи тонове хашиш. Близостта на Испания до Северна Африка, един от основните източници на хашиш, превърнаха страната в портал за наркотиците към Европа. Тя поддържа и тесни връзки с бившите си колонии в Латинска Америка, които са основен регион за производство на кокаин в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари