8 причини за цъфтежа на косата

0
Цъфналите краища развалят цялостната визия, правейки косата непривлекателна и разхвърляна
Цъфналите краища развалят цялостната визия, правейки косата непривлекателна и разхвърляна

Със сигурност, всяка жена желае да поддържа косата си дълга и се е сблъсквала с проблема с цъфтящите краища.

За да има вашата коса здрав и поддържан вид, е хубаво да бъде гладка по дължината на кичурите ви. Цъфналите краища развалят цялостната визия, правейки косата непривлекателна и разхвърляна.

Всеки от нас се е сблъсквал с причини, при които нашата коса губи своите свойства, превръща се в чуплива, опада или косъма изтънява, пише Actualno. Много могат да бъдат причините за цъфтеж на косата, като в тази статия ще изброим най-често срещаните от тях:

1. Често боядисана или химически къдрена коса - Тези процедури сериозно увреждат косата, правейки я чуплива и суха. Най-лошото е, че вече цъфналите краища не могат да се възстановят, а трябва да бъдат подрязани.

2. Използвайте често сешоар - Ако използвате редовно сешоар, преса или маша, трябва да свикнете да виждате краищата на косата си да цъфтят често. Ще решите проблема ако изсушите вашата коса със сешоар с хладен, неагресивен въздух и винаги използвате топлозащитни продукти върху нея.

3. Неправилна грижа за мокра коса - Определено не трябва да изсушавате косата си с кърпа и да я сресвате. Оставете я да изсъхне по естествен начин. Професионалните фризьори не препоръчват измиването на косата ви преди лягане.

4. Аксесоарите за коса – Те включват различни метални щифтове, прекалено стегнати ластичета и фиби, скубещи косата. Всички те я увреждат, смесват я и я разкъсват, което неминуемо води до цъфтеж в краищата и.

5. Пряка слънчева светлина - Ултравиолетовите лъчи имат особено вредно въздействие в комбинация със солена морска вода. Затова като отивате на плаж, е важно да носите със себе си предпазни средства, не само за да предпазите кожата си, но и косата си. Трябва да се опитате да носите шапки по-често. Не забравяйте, че прекалено стегната кърпа или шапка също може да увреди вашата коса.

6. Рисков фактор може да бъде също неправилният или нездравословен начин на хранене, влошаване на общото здраве, измиването на косата с твърд или хлориран вид вода, приемане на дадени вредни лекарства, преохлаждане на косата и прочее. Ако причините за този проблем не биват навременно отстранени, вашата коса ще започне цъфтеж не само по своите краища, но и по цялата си дължина, а това е много трудно решим проблем.

7. Различни автоимунни заболявания, които могат да доведат до загуба на коса. Препоръчително е при такъв случай, ако забележите, че губите прекалено много количество коса, да се обърнете към вашия лекар или дерматолог;

8. Проявява се често при хора, които работят при стресова среда на работното си място или имат различни проблеми и напрежения в семейството и личния си живот, както и други видове фактори, засягащи човешката нервна система;

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари