8-годишно момче почина, след като яде ягоди

3
Трагедията се разиграва в САЩ
Трагедията се разиграва в САЩ

Трагедията се разиграва в САЩ

Осемгодишно момче почина, след като яде ягоди, купени от училищна кампания за набиране на средства.

Полицията била извикана в дома около 6.30 сутринта на 15 март, след като семейството се опитало да събуди момчето за училище, но то не реагирало.

Детето получило обрив на 14 март вечерта, след като яло през деня ягоди от съвместно набиране на средства за гимназията Медисънвил Норт Хопкинс и централната гимназия по лека атлетика на окръг Хопкинс, САЩ.

Родителите дали антихистамин, но симптомите му само се влошили. Тогава семейството решава да го закара в местна болница около 22:30 същата вечер.

Служителите на болницата твърдят, че детето е едно от няколкото души, които са пристигнали в местното спешно отделение, след като са консумирали ягоди от набирането на средства, съобщава Today, цитиран от Telegraph.

Детето е обявено за починало „малко по-късно“, съобщава полицейското управление на Медисънвил.

В момента еколозите от Министерството на общественото здраве вземат проби от ягодите в държавната лаборатория за тестване.

„Въпреки че този инцидент може да не е свързан, беше взето решение да се внимава и да се препоръча да не се ядат нито една от тези ягоди.“

В актуализиран доклад от съдебния лекар д-р Кристофър Кийфър от 15 март се казва, че инцидентът изглежда е „изолирана алергична реакция“.

Тъй като докладът е предварителен, медицинският специалист продължи да съветва общността да не консумира ягодите от събитието в момента.

Според здравния отдел 443 тави с ягоди са били раздадени от гимназията Madisonville North Hopkins.

Други 535 апартамента бяха раздадени от Hopkins County Central High School Athletics.

Отделът заяви, че ягодите първоначално са били разпространени от Juicy Fruit LLC, Southern Grown и Sizemore Farms.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Митрофанова до фена
    Абе може ли да си толкова загубен бе?! Аз тука хабя средства да ви захранват с подходящи новини за да имате поле за изява с коментари, да заработите нещичко. То паднал Ф16, то дете починало от натравяне с храна в 300 милионна държава, то полит-новини, то Путин, то Корнелия, то Коцето. Само за днес съм наляла няколко хилядарки на другарите от комсомола (дунавмост) да публикуват, а вие ми прахосвате парите с такъв тъп коментар! Взимайте се в ръце, че ще ви орежа копейките!
  • 10
    2
    фена на Путин
    Абе моста дунавски, какви са тези "новини" от сащ всеки божи ден ? Кой го интересува 7 хил. км. отвъд океана, кой мрял и как го ровили ? Спрете се най-накрая.
  • 4
    1

    Не коментирам причината,но и аз се обривам и задушавам дори от една ягода
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари