8 години затвор за българин, опитал да убие приятелката си в Италия

0
Божил Христов е осъден и да заплати съдебните разноски, както и щети в полза на жертвата, които ще бъдат определени в отделен процес
Божил Христов е осъден и да заплати съдебните разноски, както и щети в полза на жертвата, които ще бъдат определени в отделен процес Снимка: REUTERS/Tony Gentile

Съдът на южноиталианския град Фоджа осъди на 8 г. затвор 41-годишния българин Божил Христов за тормоз и опит за убийство на бившата му приятелка.

Христов беше арестуван по тези обвинения през ноември 2018 г. Единствено навременната намеса на карабинерите спасила от смърт 31-годишната жертва, пише 24 часа.

Христов е осъден и да заплати съдебните разноски, както и щети в полза на жертвата, които ще бъдат определени в отделен процес. Той обаче трябва да плати веднага 10 000 евро.

Случаят с опита за убийство датира от края на ноември 2018 г., когато карабинери на Сан Северо били привлечени от виковете за помощ на българка. Тя била застигната от бившия си мъж, който я завлякъл насила във входа на близка сграда. Карабинерите успели да спасят жената, която вече била припаднала. Месеци наред тя била преследвана и тормозена от бившия си мъж, с когото живеела на съпружески начала в Еболи и който не се помирявал с раздялата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари