76-годишна жена почина в тубдиспансера от КОВИД-19

0
Жената е имала хронични заболявания
Жената е имала хронични заболявания

Няма новорегистрирани случаи на коронавирус за последното денонощие на територията на област Русе. Това става ясно от информацията в редовната справка на Регионалната здравна инспекция

През вчерашния ден е починала 76-годишната жена от село Стърмен, чиято положителна проба за COVID-19 беше съобщена на 30-ти миналия месец. Жената беше хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но въпреки усилията на лекарите тя не е успяла да пребори болестта. Жената е страдала и от хронични заболявания. Така починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 23-ма.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 422-ма души, като активните случаи са 49. От тях 16 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 21, а жените са 28, което в проценти е съответно 43% и 57%. Без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 242 са жените, а мъжете са 180, което в процентно съотношение е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско стана 350.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари