750 милиона зрители по света гледат турски сериали

0
Турция е водеща в износа на телевизионни сериали сред неанглоезичните страни
Турция е водеща в износа на телевизионни сериали сред неанглоезичните страни

Турция е водеща в износа на телевизионни сериали сред неанглоезичните страни

Турските телевизионни сериали са достигнали аудитория от 750 милиона души в повече от 150 държави, заяви заместник-министърът на културата и туризма Батухан Мумджу, цитиран от англоезичното издание "Хюриет дейли нюз".

"Със съдържание, произведено в Турция, достигаме до 750 милиона зрители в 152 държави. Всички фактори в бранша добре осъзнават многостранното значение на продажбите на телевизионни сериали, както по отношение на износа, така и като мощен инструмент на културната дипломация", заяви Мумджу по време на фестивала за телевизия МипКом в Кан.

Турция е водеща в износа на телевизионни сериали сред неанглоезичните страни и е на трето място в света след САЩ и Великобритания.

Турските телевизионни сериали се радваха на висок успех на изложението в Кан, на което присъстваха представители от 108 държави и над 10 000 посетители.

Ръководителят на турската медийна група "Демирьорен" Мурат Янджъ подчерта, че водещата роля на Турция в износа на телевизионни сериали на световната сцена е доказателство за успеха и напредъка на индустрията.

Ежегодно Турция произвежда по около 50 телевизионни сериала, а секторът се радва на стотици милиони зрители в световен мащаб.

В зависимост от държавата цената на един епизод достига суми между 300 хиляди и 700 хиляди долара, разкри наскоро представител на бранша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    ...
    Абе, браво ! Огромна цифра. А тук ги мислят за прости. Ние 750 тона домати е можем да отгледаме при всичката ни красота и богатство.
  • -2
    1
    Ant 123
    Dostatu4ni li sa?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари