70 години не е правен основен ремонт на "Дунав мост" от българска страна

1
Стамен Савов: Нямаме гаранция докъде ще стигнат тези пукнатини
Стамен Савов: Нямаме гаранция докъде ще стигнат тези пукнатини

Стамен Савов: Нямаме гаранция докъде ще стигнат тези пукнатини

Продължава аварийният ремонт на "Дунав мост". От българска страна границата ни с Румъния при Русе се затваря за часовете от 22:00 до 2:00 часа сутринта. Този часови диапазон е избран заради слабия трафик по това време. За 70 години на "Дунав мост" от българска страна не е правен основен ремонт, обявена е процедура за избор на изпълнител.

„Нямаме гаранция докъде ще стигнат тези пукнатини и в какъв момент може да се получи пропадане на част от плочата”, заяви Стамен Савов, директор Областно пътно управление - Русе.

През деня се подготвят участъците за ремонта същинската работа се извършва през нощта, когато се налага затваряне на Дунав мост за по 4 часа.

„Полагаме една много специфична бетонова смес, която много бързо набира якост, но за да бъде качествено изпълнено заздравяването на фугите, не трябва да има вибрации в конструкцията на моста. Заради това затваряме изцяло моста за движение”, посочи Савов.

Спрените през нощта автомобили от двете страни на границата се изтеглят до ранните сутрешни часове.

Докато трае ремонтът, през цялото денонощие се налага движението да се регулира, защото на места се осъществява само в една лента. „Пропускат се поетапно, там чаках 10 минути за моста и тук десет минути някъде”, споделят заседнали в трафика.

От петък се очаква движението през Дунав мост да е в обичайния си ритъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    4
    Veliku
    Румънците направиха ремонт и този участък не е мръднал! Ние ден през ден правим разни кръпчичи,мажем и замазваме и даже размазваме!!! Това е позор!!! Останяха ли изобщо нормални хора в тая държава? Разходете се и вижте румънците как работят! Всеки месец работата напредва и се вижда! А тук много приказки,безкрайне кражби и накрая след 30 години няма една свястна магистрала! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
  • 16
    3
    до 2
    Сабри, пише се инжЕнер! Научи се първо на четмо и писмо, пък след това изказвай компетентно мнение.:)
  • -16
    2
    Стефан
    Дунав мост е руски проект и правен с руски инжинери.Тройната русофобска сглобка да събори моста.
  • 27
    1
    Да кажат циниците
    Да кажат циниците от БСП СДС ДСБ НДСВ ГЕРБ къде са парите от моста за 15/16 години.? Между 70 000 до 130 000 u.s.d за 24 часа от тежкотоварноят трафик.За това се е чуло,а другото? Я да обяснят.Поне една боя можеха да му ударят партиите и силовите групировки които грабеха с чувалите.Въпросът е кой носи парата в София? Абсолютно цинично поведение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари