7 ползи от активния въглен

1
Със своята пореста структура той отделя отрицателни електронни заряди, привличащи задържането на токсини
Със своята пореста структура той отделя отрицателни електронни заряди, привличащи задържането на токсини

Активният въглен е много силно средство от натурален произход, улавящо вредните токсини и химикали от човешкия организъм

Със своята пореста структура той отделя отрицателни електронни заряди, привличащи задържането на токсини. Така активният въглен влияе абсорбиращо на всички вредни елементи, преди те да се абсорбират от нашия организъм. В тази статия Actualno.com разказва за няколко от ползите на употребата му:

Влияе избелващо на зъбите

Поради своите абсорбиращи свойства, активния въглен може да премахне всякаква плака и бактерии от устната ни кухина, основни причини за петна по зъбния емайл. Също така подобрява и рН баланса в устата, предотвратявайки появата на кариеси, лошия дъх и заболяванията на венците.

Помага при махмурлук и алкохолни отравяния

Активен въглен може да абсорбира алкохолните токсини, главните виновници за алкохолно натравяне. Това са изкуствени подсладители и химикали, съдържащи се в повечето спиртни напитки. Активният въглен често се използва и при отравяния и предозиране с опиати.

Помага при ухапване от различни насекоми

Активният въглен помага при различни обриви и ухапвания от насекоми, успокоявайки кожата и премахвайки чувството за сърбеж. Напълно е достатъчно да се смеси капсула активен въглен с половин супена лъжица кокосово масло, нанасяйки го на всеки половин час до успокояване на кожата.

Помага при борба с акне

Активният въглен се използва често като съставка в много козметични продукти. Премахва ефективно причината за поява на акне, почиствайки кожата от черните точки.

Премахва газове в корема, подувания и киселини

Активният въглен също действа против подувания на корема и стомашни киселини, свързвайки се с веществата в храните, образуващи газове и неутрализирайки въздействието им.

Намаля количествата холестерол

Според някои медицински проучвания, употребата на активен въглен може да намали лошия холестерол и да увеличи нивата на добрия, благодарение на своите абсорбиращи свойства.

Премахва плесента

Мухълът у дома може да предизвика бъбречни проблеми, проблеми с черен дроб, намалява функциите на мозъка, довеждайки до депресивни състояния, главоболие и повръщане, дразнене в очите и увреждане на имунната система и дихателни пътища. Активен въглен може да помогне за изхвърляне на плесента от организма, също така може да бъде използван и за почистване на мухъла от стените в стаите.

Как да използвате активния въглен?

Дозировката на активен въглен може да бъде различна, тъй като зависи от причините за употребата му. В случай на отравяне времето на появата на първите симптоми зависи от дозата на токсина, който е попаднал в тялото. Ако това е например развалена храна, тогава те могат да се усетят в рамките на 20 минути. Когато абсорбцията на токсини вече е започнала в червата, симптомите могат да се появят след 4 часа. По-добре е да вземете активен въглен веднага щом се появи неразположение в размер на 1 таблетка, но само след консултация със специалист. След 8 часа или повече употребата на това лекарство ще бъде безполезна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари