7 неща за живота ви, които да пазите в тайна

2
Щастието изисква тишина, особено в офиса
Щастието изисква тишина, особено в офиса Снимка: iStock

Можете ли да пазите тайна? Какво бихте отговорили на този въпрос.

Сигурно ще се замислите колко пъти сте успявали да запазите онова, което са ви доверили вашите приятели. Истината е, че е хубаво да не споделяте всичко, което научавате от вашето обкръжение, както и интимни подробности за личния си живот.

Щастието обича тишината“, казват някои хора и са прави. Колкото по-малко тайни разкривате на хората в офиса, например, толкова по-успешни ще сте, твърдят експерти по комуникация. Никой не ви пита дали имате връзка, какво обичате да правите на първа среща, разбирате ли се с родителите, къде пазарувате...

Общуването на работното място и извън него е много важно. За някои неща може да се говори във фитнеса и на опашката в супермаркета, но не и пред шефа, например. По думите на специалистите, смята се за токсично и несериозно, ако имате прекалено „развързан език“ с някои хора.

Ето списък на 7 неща за живота ви, които е по-добре да пазите в тайна:

1. Информация за семейството

Не разкривайте семейните проблеми пред колегите си. Сигурно е, че и те имат такива, но предпочитат те да не стават достояние на всички. Ако говорите прекалено за разведените си родители или това, че постоянно взимате пари назаем, ще си навлечете по-скоро отрицателно отношение, отколкото съчувствие. Освен това рискувате да станете най-обсъжданият човек в офиса.

Дори и да сте разочаровани от брат, сестра, родители, братовчеди, не е нужно да разказвате надълго и нашироко за тези ваши отношения.

2. Имотите, които притежавате

Живеем в епоха, в която хората имат твърде много удобства. Всеки се моли да бъде здрав и да има покрив над главата си. За някои материалните ценности като имоти и коли не са от значение. Те не обичат да парадират с това, което имат. Но други постоянно се сравняват с останалите и искат да имат повече от околните.

Ако искате да живеете по-спокойно, не споделяйте твърде много за имотното си състояние.

3. Благотворителност

„Ако направите нещо добро за някого, уверете се, че никой не знае, дори лявата ви ръка“, гласи индийска поговорка. Защо да не помогнете на някой човек в беда, но по правилния начин, без много помпозности.

Хората, които имат възможност за благотворителност, не желаят да се тръби за всеки жест, който правят. От една страна тяхната постъпка няма да се хареса на всеки, от друга – само ще си навлекат завистливи коментари и нападки.

4. Амбиции

Няма как всички в офиса да са ваши приятели. Винаги ще има някой, който не ви харесва или се дразни от вашата работа. Ако искате да се развивате и да поддържате нормални взаимоотношения с колегите, не споделяйте плановете си по отношение на кариерното си развитие. В противен случай може да спънат намеренията ви.

5. Вашите религиозни възгледи

Всеки има свои религиозни възгледи, в които вярва. Няма лошо, ако ходите на църква, например, но не е необходимо постоянно да натрапвате на хората, че се молите всеки ден или пък да им внушавате да правят същото. Всеки вярва в своя бог, има и такива, които просто не са религиозни и ние трябва да приемаме това за техен личен избор.

6. Тайните на другите

Трябва да бъдете истински приятел и колега. Ако ви доверят нещо, опитайте се да не го разгласявате на всички. Не е хубаво да клюкарите на работното място, защото ще развалите доброто впечатление, което сте направили. Бъдете точни с околните, за да ви отвръщат със същото.

7. Вашата заплата

Смята се, че психичното здраве на човек зависи до голяма степен и от неговата удовлетвореност на работното място. Високата заплата и допълнителното стимулиране е нещо, към което всеки се стреми. Не разкривайте на колегите си каква сума взимате на месец. Рискувате да си навлечете гнева и недоволството на някои хора в офиса, които взимат по-малко, но имат самочувствието, че се нуждаят от повече.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари