7 души са с опасност за живота след масовото сбиване в Казанлък

1
Двете ромски фамилии Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години
Двете ромски фамилии Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години Видео: bTV

Двете ромски фамилии Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата, предаде bTV.

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии. По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии.

Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Абе...
    Абе, оставете циганите да се избият, колкото по-малко цигани, толкова по-малко помощи за тях, държавата няма да загуби. Тъкмо ще има помощи за "плачещите върби" - хотелиери и ресторантьори. Те строили хотел до хотел, кръчма до кръчма и сега плачат за помощи. Ами дърво...
  • 17
    2
    ...
    сега държавата ще потроши една камара пари за да изправя на крака тези мръсни примати пак да ходят да се блъскат с коловете в кухите тикви. дали и една маймуна има здравноосигурени права ? изключително много се съмнявам. трябва като в сащ, нямаш здравноосигурителен статус, изправят те и ти вземат мангалската къща.
  • 4
    1
    буквално
    не е мой проблем
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари