65% от учениците в Китай са с късогледство

1
Установено е по-голямо разпространение на заболяването сред момичетата
Установено е по-голямо разпространение на заболяването сред момичетата Снимка: Китайска медийна група

Установено е по-голямо разпространение на заболяването сред момичетата

Учениците от китайските начални и средни училища с късогледство са 64,85% от общия брой, според публикувана миналия петък „Бяла книга за национална превенция и контрол на късогледството сред деца и юноши“, дело на Китайската фондация за благотворителност за деца и веригата офталмологични болници „Хуася“, предава "Радио Китай".

Проучването се основава на данни, събрани от 2019 г. до 2021 г., и обхващащи 4027 начални и средни училища в 51 града в 19 провинции, с над 4,55 милиона ученици.

Данните показват, че 54% от учениците в началните училища, 78,18% от тези в средните и 87,05% от гимназистите имат късогледство. Изследването също така е установило по-голямо разпространение на късогледство сред момичетата, отколкото при момчетата, като дясното око е по-засегнато от лявото.

В доклада се правят и изводи като необходимостта от възпитаване на здравословни очни навици сред учениците, като намаляване на времето, прекарано на електронни устройства и насърчаване на дейности на открито, като част от цялостен подход за предотвратяване на късогледството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари