СУ "Васил Левски" посрещна делегация от Китай

1
Обсъдени са варианти за проекти между русенското школо и училища в Пекин и Шанхай
Обсъдени са варианти за проекти между русенското школо и училища в Пекин и Шанхай Снимка: Facebook

Обсъдени са варианти за проекти между русенското школо и училища в Пекин и Шанхай

На 25. 02. 2024 г., СУ „Васил Левски“ в Русе посрещна делегация от Центъра за чуждестранни езици и сътрудничество към Министерството на образованието на Китай, водена от г-жа Дин Сянру, началник на отдел „Методическо осигуряване на педагогически специалисти“, съобщават от школото.

В състава на делегацията бяха още професор Джан Йенли, директор на Института за международно сътрудничество и култура към Университета за чужди езици в град Шанхай, професор Уан Лихун, директор на Института за специализирани преводи към Пекинския езиков университет и г-жа Хуан Лиша. Заедно с гостите от Китай бяха г-н Ян Тиен, съветник по образованието към Посолството на КНР в България и проф. Дун Юенсин – директор на Институт Конфуций във ВТУ.

На проведената среща бяха обсъдени възможности и за сътрудничество в сферата на образованието, обмяна на опит и отпускане на стипендии за ученици и преподаватели в Китай, както и много други перспективи и бъдещи проекти между училище „Васил Левски“ и китайски училища в Пекин и Шанхай.

Гостите бяха впечатлени от прекрасните изпълнения на учениците изучаващи китайски език. Посетиха класна стая Конфуций, където разгледаха материалите от уроците по калиграфия, изрязване от хартия, оригами и други. Гостите се потопиха и в дебрите на STEM кабинетите, където г-н Т. Йорданов, зам. директор в училището, им показа малка част от интересните дронове, 3D очила и 3D принтера, до които достъп имат всички ученици.

Визитата е част от поредица посещения на официални китайски представители у нас във връзка с отбелязването на 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.

Най-щастливи от всички бяха учениците, които показаха знания и умения и поканиха гостите да танцуват заедно кръшно българско хоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Малката Виена
    Браво ! Да се задълбочава сътрудничеството с братски Китай ! Добре е , че сме другари със Китай и получаваме евтини качествени стоки иначе ако чакахме на останалите щяхме да гледаме през кривия макарон.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари