65-годишният Цветомир вече трета година се храни в кризисната трапезария

3
Доволен съм от обноските, не ме малтретират, обясни русенецът
Доволен съм от обноските, не ме малтретират, обясни русенецът Видео: Кис 13

Доволен съм от обноските, не ме малтретират, обясни русенецът

Отвориха кризисната трапезария в Русе.

Тя ще осигурява храна за поне 40 нуждаещи се през зимните месеци.

Цветомир е на 65 години. Има къде да живее, но тъй като е без постоянни доходи, осигуряването на храна е изключително трудно за него. Вече трета година разчита на кризисната трапезария за топла храна, сандвичи и консерви през зимата, информира телевизия Кис 13.

За издръжката на трапезарията са необходими около 3000 лева на месец. Капацитетът ѝ е 40 души, но никой няма да бъде върнат, увериха от БЧК.

При нужда, потребителите на трапезарията могат да получат и съдействие от БЧК за получаване на медицинска помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    fafaf
    и по кофите и по затворите пак до добр еот колкото да рубуваме на тия жидове и ибрикчии
  • 9
    6
    Анонимен
    Големи ебалници са тия дето предлагат работа в Русе.Особено с това осигуряване на на минимална това очаква всички които продължават да живеят там.Освен ако нямат голямо наследство,не са нотариуси и адвокати,имат нещо общо с общината или са големи връзкари и са ги уредили някъде на хубава работа и висока заплата.Ама като цяло там хората са си големи ебалници
  • 11
    5
    на 60
    Усещайте се докато е време. Имаше едно безвремие до 2000-ната, когато дали си осигуряван, дали не, е мистерия. Фирмите фалирали, собствениците измрели, архиви няма. Правете, струвайте - вадете ТЕЛК-ове. От 10 години съм пенсионер. Там със социални надбавки, това-онова, 650 лв. ми е пенсията. Като поработвам малко, станаха 1500 лева. Мой приятел се гърчи по корабите за 700 лева.
  • 6
    4
    gasfasf
    те и двайс годишните знаят,че пенция няма да има за тех , и че да чакаш на пенция си е вид комар с живота
  • 7
    3
    русенец
    Може би няма пенсия? В началото на т.н. демокрация поради закриването и затриването на промишленост и селско стопанство хиляди останаха без работа и не можаха да натрупат стаж за пенсия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари