63-и ден на протест: Искат оставките на вътрешния министър и ръководните кадри в МВР

1
Полицията обяви какви мерки за сигурност ще предприеме за осигуряването на реда в София
Полицията обяви какви мерки за сигурност ще предприеме за осигуряването на реда в София Видео: БНТ

Ден преди националния протест утре, полицията обяви какви мерки за сигурност ще предприеме за осигуряването на реда в София

Засилено полицейско присъствие и проверки на съмнителни лица са основните мерки на МВР. Проверките ще бъдат правени избирателно, по преценка на полицаите. Не се съобщава точният брой на контролно-пропускателните пунктове, предаде БНТ.

Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: В сравнение с миналия път има значително увеличение на тези пунктове. При необходимост ще бъдат проверявани обемисти багажи, лица със съмнително поведение за носене на забранени от закона предмети, такива, които могат да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети, както и пиротехника.

Протестиращи поискаха оставките на главния секретар на МВР, на шефа на СДВР и на вътрешния министър заради действията на полиците във вечерта на протеста на 2 септември. Те категорично се разграничиха от провокаторите.

Ген. Димитър Шивиков: Как, питам аз, тук в тъмната част на денонощието се появиха младежи със специфично характерно облекло, оборудвани и раници, от къде са минали, ако няма някакво съглашателство, разбиране от страна на органите на реда.

Ген. Валери Григоров: Първите редове на полицейския кордон практически разпръскваха и те разпръскваха в посока към хората във височина над главите на гражданите. Това идва да покаже - те целят масовост на поразяване.

Тихомир Василев: Ние искаме оставка и на тримата - и на министъра на вътрешните работи, на главния секретар, и на началника на СДВР.

От полицията съобщиха, че за утре по законов път са обявени два протеста и още един, който е нерегламентиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари