60 сантиметра сняг в Москва

1
Това са най-дълбоките снежни преспи през февруари за последните 14 години
Това са най-дълбоките снежни преспи през февруари за последните 14 години

Това са най-дълбоките снежни преспи през февруари за последните 14 години

В Московска област имаше нов обилен, продължителен снеговалеж, който увеличи дълбочината на снежната покривка до нов сезонен максимум.

Сутринта в метеорологичната станция до ВДНХ, недалеч от центъра на Москва дебелината на снега беше 62 см. Това са най-дълбоките снежни преспи през февруари за последните 14 години

Температурата през първата половина на седмицата в Москва ще падне до минус 6 градуса, а до Деня на защитника на Отечеството в столицата ще се затопли до плюс 4 градуса, съобщи водещият специалист на метеорологичния център Фобос Михаил Леус в своя канал в Telegram. пише Meteo Balkans.

В неделя сутринта в столицата ще има интензивни валежи от сняг и суграшица и поривист вятър. Около обяд валежите ще отслабнат, а температурите ще се повишат до нула - плюс 2 градуса. До вечерта ще падне под нулата, ще се образуват поледици, валежите ще преминат в локален и краткотраен сняг.

В понеделник гребена на европейския антициклон ще спре валежите и ще продължи понижението на температурите, през деня термометърът ще показва минус 3-5 градуса. Във вторник се очаква да има „пушкинско време“ - слана и слънце ще бъдат дадени на жителите на столицата от централната част на антициклона“, каза синоптикът.

Леус уточни, че във вторник през нощта студовете ще се засилят до минус 14-16 градуса, а през деня температурата ще се върне към по-комфортни стойности, очакват се минус 4-6 градуса.

В сряда ще има сняг и температурата ще се повиши до 0 - минус 2 градуса, в четвъртък ще бъде с градус-два по-топло, а в Деня на защитника на отечеството ще превали слаб мокър сняг, преминаващ в дъжд, и температурният фон ще надхвърли нормата с 5−6 градуса, термометърът ще се покачи до плюс 2-4 градуса“, ​​каза още специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    🦿🦾🦿🤽🚣🏄🏄🚣🪂🌿🌷🪐🥧🍨🛸🛸
    Zzzzzz11g24g
  • 3
    2
    Ааааааааа,
    Глобално затопляне, а?!! Зелена сделка? Нулеви въглеродни емисии? WEF? А? Ама как ви лъжат, мама ви проста, овце, като с ковид-а и *ваксините*, дето ви набодоха в мозъците прости с тях! Важното е, че придобихте „стаден“ овчи имунитет! Е, поне тези, дето не измряхте от *ваксините*!
  • -8
    1
    Галактически метеоролог
    Студ, сняг, липса на алкохол и черен хайвер, ще обхване необятно простата територия на SSСССР, РСФСРSS, ОНДZ и на страната на всички класни прости тутки. Z времето дойде. Оная с Косата, коси ли коси ли и коси ZZ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари