6 сигнала вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
Последният е бил за пожар в квартал "Дружба" 2
Последният е бил за пожар в квартал "Дружба" 2 Снимка: Кис 13 / архив

Дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 6 сигнала през изминалото денонощие

Вчера сутринта, между 07:26 и 08:30 ч., екип от РСПБЗН – Две могили е посетил адрес в с. Горно Абланово по сигнал за запалени отпадъци в дворно място. До пристигането на пожарникарите стопанката на имота е успяла да ги погаси сама.

В 11:10 часа служители от Първа РСПБЗН са изпратени в русенската местност „Сухия кладенец“, откъдето се е получило обаждане за горяща суха растителност. Там огнеборците са установили, че са били запалени отпадъци в изоставено дворно място. Произшествието е ликвидирано.

Вечерта, за времето от 19:38 до 20:15 ч., ветовските пожарникари са реагирали на сигнал за горящи сухи треви и храсти на ул. „Стара Планина“ в града, където пожарът се е развил в изоставени дворни места близо до къщи. Горенето е ликвидирано на площ от 1000 кв. м, без щети.

В 19:36 часа дежурният инспектор на РДПБЗН е посетил адрес на ул. "Студентска" в Русе, по сигнал за надвиснал опасен клон на дърво. Проверката на място е показала, че клонът е заклещен в короната на дървото и не представлява опасност към момента, затова сигналът е предаден на дежурен в общината.

Пожарникарите от Сливо поле, снощи между 21:06 и 22:35 ч., отново са посетили местопроизшествието в кв. "Сливица", където на 21 юни бе възникнало запалване в бали. Екипът е доизгасил възобновили се локални огнища.

Последното излизане през нощта е било в 23:15 часа, от екип на Първа РСПБЗН в Русе, който е гасил сухи треви на площ от около 20 кв.м в русенския ж.к. "Дружба" 2, на ул. "Мальовица".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари