6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем

0
Добре ще е да се обърнете към специалист, ако забележите тези изменения в ръцете си
Добре ще е да се обърнете към специалист, ако забележите тези изменения в ръцете си

Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здравословен проблем.

В следващите редове ще представим 6 случая, в които е добре да се обърнете към специалист, ако забележите изменение в ръцете си, пише Actualno.

Червени линии

Различни специалисти алармират, че червените линии могат да бъдат сигнал за сериозно заболяване на черния дроб, особено ако сте над 50 години. Забелязва по вътрешния ръб на дланта. Зачервяването може да бъде сигнал и за хормонален дисбаланс, който е свързан с разширяване на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да бъде причина за зачервяване на дланите.

Потене на дланите

Обикновено, когато сме под напрежение или стрес, то дланите ни се потят. Това е естествена реакция на тялото ни да ни каже, че се случва нещо. Потенето обаче може да бъде сигнал за проблем с щитовидната жлеза – повишена функция или че просто тялото ни се поти обилно. Хубаво е да се опитате да намалите стреса, да подобрите хранителния си режим и разбира се, да направите консултация с лекар.

Загуба на чувствителност или мравучкане

Понякога, когато спим, може да притиснем сензорен нерв и съответно да не се усещаме дадена част от тялото си. При раздвижването вече усещаме изтръпването. Всъщност това е начинът, по който конкретната част от тялото ни влиза отново в работен режим. Това усещане преминава леко, само в рамките на няколко минути.

Понякога обаче, ако това се случва в движение или по време на работа, може да бъде сигнал за сериозни заболявания. Сред тях са анемия, диабет, възпаление на карпалния тунел и други. Ако забележите такава промяна, то се консултирайте с лекар за изясняване на състоянието ви.

Сухи ръце

Най-честата причина за тях е дехидратацията и ниските нива на естроген по време на менопауза. Обърнете внимание и на грижите за дома си. Редовно ли използвате ръкавици, често ли сте на мивката, миете ли с гореща вода. Сухите ръце се дължат на това, че често не ги предпазваме по време на домакинските ни задължения и не ги хидратираме с крем. Към менюто си можете да добавите повече риба, ядки и семена.

Треперещи ръце

Те също не бива да бъдат подценявани. Ако в ежедневието си приемате прекалено много алкохол или кафе, то е добре да помислите за ограничаването им. Също така, това е сигнал за силен стрес или дори за болестта на Паркинсон.

Слаби нокти

Ако ноктите ви си чупят нещо, това може да бъде причинено от дефицит на цинк. Той помага за деленето не клетките, заздравяването на раните и за поддържането на здрава имунна система. Добавете към менюто си ядки, месо, тиквено семе и други храни, богати на цинк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари