6 признака, че организмът ви не се справя с глутена

1
Научен факт е, че причината за над 55 заболявания се крие в глутена - растителен протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта, ечемика и други
Научен факт е, че причината за над 55 заболявания се крие в глутена - растителен протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта, ечемика и други

Научен факт е, че причината за над 55 заболявания се крие в глутена - растителен протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта, ечемика и др.

Храносмилателни проблеми като запек, газове, подуване на корема и дори стомашно разстройство са симптоми.

Всеки един от посочените неразположения - резултат на заболяването, се проявяват в една или друга степен според възрастта и индивидуалността на организма.

Пилешка кожа

Синдромът keratosis pilaris, известен като пилешка кожа, характерна за външната страна на ръцете и бедрата, също е симптом. Keratosis pilaris обикновено е резултата на недостиг на мастна киселина и витамин А, както и на малабсорбция, причинена от глутеновото увреждане на чревната флора.

Емоционални проблеми

Емоционални проблеми, свързани с хронична раздразнителности внезапни смени на настроението, може да са причинени от глутена.

Кожен обрив

Кератоза и херпетиформен дерматит са две кожни заболявания, които са пряко свързани с въздействието на глутена. Те се изразяват в силен сърбеж, обрив, които се появяват по ръцете, торса, лицето, бедрата и лактите.

Други кожи раздразнения, които имитират екзема, може да са сигнал за замърсяване с глутен.

Мигрена

Главоболието е симптом на много заболявания.
Мигрената, която е комбинирана с ниско съдържание на желязо и кожен обрив, рисува много по-различна картина. И ако имате мигрена, започваща в рамките на 1-2 часа след приемане на храни, съдържащи глутен, това е съвсем обичайно за чувствителност към глутен.

Малабсорбция на витамини

Ако човек е чувствителен към глутен или не може да го понася, лигавицата на стомаха не може да поема необходимите хранителни вещества от храната.
Ниските нива на желязо е разпространен показател на непоносимост към глутен

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари