6 пожара вдигнаха русенските огнеборци на крак

0
Пет пожарни коли гасиха пламнала селскостопанска постройка в ДЗС
Пет пожарни коли гасиха пламнала селскостопанска постройка в ДЗС Снимка: Pixabay

През изминалите почивни дни огнеборците са реагирали на 6 сигнала за инциденти

На 13 февруари за времето от 06:28 до 12:10 часа екипи на Първа РСПБЗН-Русе и Втора РСПБЗН-Русе с 5 автомобила са били изпратени на сигнал за запалена селскостопанска постройка на адрес в кв. ДЗСРусе. При пристигане на място пожарникарите са заварили да горят покривните конструкции на сгради в два съседни имота. Пожарът е тръгнал, заради късо съединение в единия и се е разпространил в съседния имот. Няма пострадали хора.

На същата дата, между 15:36 и 16:10 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН-Русе са гасили запалени отпадъци в пластмасов контейнер в Русе на ул. "Ради Иванов". При инцидента са унищожени два пластмасови контейнера.

В нощта срещу неделя, от 00:27 до 01:20 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за пожар в лек автомобил на ул. "Изола планина" в Русе. Произшествието е било в кола с марка „Фоклсваген Поло“ с русенска регистрация. При пристигане на екипа на място пожарникарите са установили да гори предната част на колата. Причината за пожара е в процес на изясняване от полицията.

Вчера сутринта, между 09:35 и 10:24 ч. служители от РСПБЗН – Русе, са реагирали на още един сигнал за пожар в автомобил. Този път произшествието е възникнало на общинския паркинг, набиращ се до сградата на НАП в Русе. Свидетели са съобщили, че първо са забелязали дим, излизащ под капака на колата с марка „Ситроен“, а след това са започнали и пламъци. Унищожени са основно горимите елементи в предна лява част на двигателния отсек на превозното средство и гума, където се е намирал акумулаторът, който е напълно унищожен. Предполага се, че причината за инцидента е късо съединение.

Тази нощ два сигнала са наложили намесата на дежурните екипи. Първо между 23:15 и 23:40 ч. , огнеборци от Първа РСПБЗН са гасили пожар в метален контейнерна ул. "Стрешер планина" в Русе, а след това от 02:09 до 03:00 ч. , екип от същата районна служба е изпратен пред блок „Тотлебен“ в Русе, където на паркинг е възникнало запалване в „Рено Меган“. До пристигане на място водачът на колата бил успял да загаси огъня. При направен оглед се е оказало, че няма нищо изгоряло по автомобила, освен малка незначителна част от изолацията на предния капак. Всички пластмасови елементи, кабели и други горими части не са били засегнати. Предполагаемата причината за запалването е изпускане на газ метан от крана за зареждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари