6 храни помагат при киселини в стомаха

0
Рефлуксът е една от основните причини за хронична кашлица, астма, ларингит, ерозии по зъбите
Рефлуксът е една от основните причини за хронична кашлица, астма, ларингит, ерозии по зъбите

При гастроезофагеалния рефлукс се наблюдава преминаване на стомашно съдържимо в хранопровода.

Смята се за една от основните причини за хронична кашлица, астма, ларингит, ерозии по зъбите. 

Рефлуксът може да се лекува с различни медикаменти, но като цяло терапията е различна при всеки. Ако искаме да използваме по-натурални методи, може да пробваме чрез различни суперхрани, чийто вещества водят до намаляване на неприятното парене и киселините. 

Овесените ядки са едно от нещата за справяне с рефлукса. Те са най-енергизиращата и полезна закуска, която подпомага храносмилателния тракт. Тя ни засища и същевременно не предизвиква появата на парене и неприятно усещане в хранопровода. Причината е, че намалява киселинността. 

Копър

В продължение на векове копърът се е използвал като мощна лечебна билка, която е много ефективна при лекуването на стомашни проблеми и затруднения с храносмилателната система. Той намалява възпалението в стомаха и предотвратява появата на рефлукс

Алое вера

Не е задължително да го използваме само за козметични цеи. Растението има лечебен ефект благодарение на неговия сок. Той облекчава болката в стомаха и се бори с киселините. Но има силен слабителен ефект, затова не трябва да се прекалява с него. 

Салати 

Когато имаме рефлукс, е по-добре да не консумираме много мазни храни. Салатите са с ниско съдържание на калории, но ако имаме киселини, трябва да избягваме доматите и лука, които понякога изострят повече симптомите. 

Банани 

Те са сред предпочитаните плодове през зимата, помагат и при рефлукс. Това се дължи на неутралното Ph и вещества, които потискат процеса на образуване на киселини в стомаха. За целта трябва да ядем по-свежите банани, а не презрелите, защото вторите увеличават ферментацията. 

Зърна

Кафяв ориз, булгур, пшеница, са зърнените храни, които облекчават симптомите при рефлукс. Освен това в тях има въглехидрати, които ни дават енергия за деня. 

Джинджифил

Доказано е, че коренът е силен антиоксидант. Той има противовъзпалителни свойства, помага при гадене и проблеми със стомашно-чревния тракт. Може да се настърже и приема заедно с мед или да се пие под формата на чай. Препоръчва се за облекчаване на киселини и повръщане по време на бременност.

Източник: Puls.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари