6 години затвор за мъжа пребил и изнасилил баба

0
6 години затвор за мъжа пребил и изнасилил баба
Снимка: Монитор

Апелативният съд в Пловдив вчера отмени оправдателната присъда, произнесена от Хасковския окръжен съд, за жестоко изнасилената и починала от тежките си травми 78-годишна Милка Стефанова.

Възрастната жена живеела сама в хасковското село Корен, където на 24 април 2011 г. била нападната в собствения си дом. Въпреки опитите си да се защити, била изнасилена и пребита, като по-късно същата нощ починала. За престъплението бил задържан 33-годишният Младен Младенов, който отрича да е сторил зверството.

На първа инстанция в Хасково мъжът бе напълно оправдан. След протест на прокуратурата вчера апелативните магистрати в Пловдив го признаха за виновен в изнасилването и му дадоха общо шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Наред с това магистратите отсъдиха извършителят да плати по 10 000 лева на всяко от седемте деца на жертвата, 2800 лева държавни такси и общо 5338 лева разноски по разследването.

Делото се крепи на един косъм, който е абсолютно компрометиран. Не е редно да има осъдителна присъда без нито едно пряко доказателство. Твърди се, че клиентът ми е бил пиян, а как не е оставил нито един отпечатък? Защо не е изследвана чия е ДНК находката по бельото на бабата? След като ДНК материалът, открит на толкова интимно място, е на друг мъж, а не на клиента ми, защо никой не си е направил труда да открие това лице?”, попита адвокатът на Младен Младенов – Георги Зарчев. Той допълни, че ще обжалва присъдата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари