6 деца са заразени с коронавирус през последната седмица в Русенско

1
29 души са на болнично лечение
29 души са на болнично лечение

29 души са на болнично лечение за същия период

Продължава спадът на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична база, това сочат последните данни на здравните власти в региона.

Заболелите през отиващата си седмица са с малко над 18% по-малко спрямо предходната. Новите случаи през в периода между 18-и и 24-и септември са 104, от които и шест деца. За сравнение от 11-и до 17-и този месец заразените този месец те бяха 123-ма. Същевременно обаче един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция е починал.

За последното денонощие заболелите са петима. Същевременно двама са оздравелите през вчерашния ден, като няма починали. Активните случаи са 113, от които малко близо 26% или 29 души са на болнично лечение. Справка в Единния информационен портал сочи, че областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наравно с Кюстендил. Без нови случаи са Видин, Добрич, Кърджали и Разград.

Колкото до извършените имунизации, то може да се каже, че интересът към ваксинацията срещу Ковид-19 се запазва на нивото от предходната седмица. Поставените ваксини през последните седем дни са 190. Точно толкова бяха извършените имунизации и в периода между 11-и и 17-и септември.

Въпреки това увеличеният брой на извършените имунизации се дължи на повишения интерес към поставянето на бустерна доза, а не към първично ваксиниране. Над 85% от всички поставени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия период са имунизирани и шест деца. Данните на здравните власти сочат още, че едва десетина души са били имунизирани с първа доза.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 36 591, като от тях 1941 души са починали. До момента в област Русе са извършени 132 973 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 767 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 268 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2435 души от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари