5000 лева глоба за професора, който взима по 300 лева за тройка!

0
Схемата ставала през посредник, който беше хванат с белязани пари след получаване на подкупа
Схемата ставала през посредник, който беше хванат с белязани пари след получаване на подкупа

5000 лева глоба. Това е наказанието, което наложи Пловдивският апелативен съд на проф. Николай Банков.

Той беше обвинен, че е взимал по 300 лева от студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив, за да им пише оценка среден 3 на изпита по предмета му.

Тъй като досега и двамата подсъдими са с чисто съдебно минало, съобразявайки се с изискванията на закона, съдът наложи на Николай Банков глоба в максимален размер от 5 000 лв., а на неговия помагач глоба от 4 000 лв.

Професор Николай Банков беше задържан по обвинение, че е искал по 300 лева от студенти, за да им даде изпит. Схемата ставала през посредник, който беше хванат с белязани пари след получаване на подкупа.

Сигналът за корупция в Пловдивския университет по хранителни технологии идва от студенти. Разказват, че четири пъти били късани. Тогава студентите се свързват с посредник и разговарят за цената. Преди да бъде арестуван, професор Николай Банков отрече обвиненията на студентите. Ръководството на университета също съдействало за разкриването на престъплението.

Разследването беше започнато по сигнал до „Господари на ефира”.

На първа инстанция професор Банков бе признат за виновен по повдигнатите му обвинения. Съдия Захова определи спрямо него 2 години условно с 3 години изпитателен срок, 3 хиляди лева глоба и 3 години да не заема преподавателска длъжност. Помагачът му - Димитър Димитров пък получи 1 година и 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Апелативният съд в Пловдив измени присъдата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари