500 лева глоба за дрифтър в Русе, псувал полицаи

2
41-годишният мъж е бил с 1.68 промила алкохол в кръвта
41-годишният мъж е бил с 1.68 промила алкохол в кръвта Снимка: МВР / архив

Наказание от 500 лева е наложено на мъж, за хулиганска проява срещу служители на реда. 

Случаят е от 14 юни т.г., когато около 17:20 часа на ул. Иван Ведър в Русе, при извършване на полицейска проверка, заради извършено нарушение на ЗДвП, водач /41 г./ на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е извършил непристойни действия и е нарушил обществения ред, като е започнал да отправя обиди, псувни и закани за саморазправа към служител на Второ РУ.

След документиране на случилото се, на 41-годишния е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и с решение на съда от вчера му е наложено наказание – глоба в размер на 500 лв.

Във връзка със случая е образувано и досъдебно производство. До спирането му от служители на Второ РУ се е стигнало, след като е бил забелязан от униформените да прави дрифт /спиране на колата с ръчна спирачка и изнасяне на задната част на колата встрани/. В хода на последвалата проверка, съвместно с екип на Пътна полиция, мъжът който е лъхал на алкохол, е отказал да бъде изпробван за алкохол или наркотични вещества и е започнал да се държи хулигански. Той е бил задържан и конвоиран до болницата, където се е съгласил да даде кръвна проба. Изследването за алкохол е дало положителен резултат от 1.68 промила, изчаква се анализът на пробата за наркотици.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари